Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Parmezános bucik

A parmezán jellegzetes, karakteres íze adja meg ezeknek a könnyen elkészíthető buciknak a sava-borsát. 

Beleszórok a késes betéttel felszerelt robotgépembe 25 deka lisztet, teszek hozzá két teáskanál sütőport, egy teáskanál sót és jó sok frissen őrölt borsot.

Belekockázok 5 deka hideg vajat, és a gép segítségével egy-két perc alatt az egészet morzsásra szétturmixolom.

Ezután kiöntöm egy tálba, reszelek hozzá 10 deka friss parmezánt és egy deci tejjel, meg két evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemmel gyorsan összegyúrom a tésztát. Utána folpackba csomagolva beteszem a hűtőbe legalább fél órára, hogy kicsit megdermedjen.

Amikor enni akarunk, akkor bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütő 6-os fokozat), és elosztom a tésztát 12 részre. Tenyerem közt mindegyik adagból 1,5 centi vastag bucikat gömbölyítek, és sütőpapírral borított tepsin 18-20 perc alatt aranybarnára sütöm azokat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A védett terület térképe

Tovább olvasom