Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Parragh: megkezdte az érdemi munkát az NGTT

Megkezdte az érdemi munkát a Nemzeti Gazdaság és Társadalmi Tanács (NGTT) - mondta Parragh László, a NGTT soros elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Elmondta: az alakuló ülés óta folyik a szervezeti struktúra kiépítése, kidolgozzák a szervezeti és működési szabályzatra vonatkozó javaslatot, kialakítják a nemzetközi kapcsolatokat, előterjesztéseket készítenek.

Parragh László közölte: a tervek szerint az NGTT oldalainak vezetőit november második felében hívják össze, hogy megtárgyalják velük az addigi munkaanyagokat.

Várhatóan felmerül majd különböző bizottságok létrehozásának igénye, ezért meg kell határozni azokat a témákat, amelyekkel a tanács foglalkozni kíván a kormányzati előterjesztéseken kívül is. Ki kell alakítani a munkamódszereket, és még december végén, de inkább január első napjaiban újabb plenáris ülésen tárgyalják majd ezeket a kérdéseket - tette hozzá.

Parragh László hangsúlyozta: a tanács munkájába beemelik azon szervezetek tapasztalatait, értékekeit, tudását, amelyek bázisán az NGTT létrejött, így az Gazdasági és Szociális Tanácsét (GSZT), a Országos Érdekegyeztető Tanácsét (OÉT), a Gazdasági Egyeztetési Fórumét (GEF) és a Versenyképességi Tanácsét. Az NGTT soros elnöke kiemelte, hogy az oldalak működését az érintettek önállóan határozzák meg, ebbe a tanács nem fog beleszólni.

Viszont elegendő időt kíván hagyni az NGTT arra, hogy az oldalak kialakíthassák álláspontjukat a megküldött anyagok kapcsán, ezért is várható november második felére az oldalelnökök ülése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebuktak az M1-esen: Szerb családot vitt a német embercsempész

Az autóban a szülőkkel öt gyermekük utazott együtt, közülük a legfiatalabb fél, míg a legidősebb 12… Tovább olvasom