Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Partnernek tekinti az egészségügyi kormányzat az orvosi kamarát

A hálapénzzel kapcsolatban a MOK elnöke azt mondta, mértékét nem megbecsülni kell, hanem meg kell szüntetni.
Végre partnernek tekinti az egészségügyi kormányzat a Magyar Orvosi Kamarát (MOK), figyelembe veszi a kritikákat is - mondta a Magyar Hírlapnak Éger István elnök, aki hasznosnak nevezte a készülő alapellátási törvényt, amely tudomása szerint már a tavasszal, remélhetőleg értelmes szakmai párbeszéd után a kormány elé kerülhet.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a köztestület elnöke arról beszélt, hogy míg korábban nem vették figyelembe a kamara javaslatait, ez mára megváltozott. Éger István úgy fogalmazott, az egészségügyi kormányzattal való kapcsolat nagyon más lett.

Túlzás nélkül állítható, most megérti az egészségügyi vezetés a kamara "érted haragszom, nem rád" hozzáállását - mondta, hozzátéve, az ágazat élén végre olyan ember áll, aki szakmaiságában és emberi tulajdonságaiban jóval előbbre tart elődeinél. "(...) nem sértődik meg a kritikán, hanem tudomásul veszi, és adott esetben elfogadja", továbbá előállt egy olyan szakmai programmal, amelyet időtlen idők óta nem csinált meg senki. Most először a köztestület úgy találhatná meg a helyét, hogy a politikával nem mindig és mindenben áll kontrában - fejtette ki.

A hálapénzzel kapcsolatban a MOK elnöke azt mondta, mértékét nem megbecsülni kell, hanem meg kell szüntetni.

Úgy vélte, a paraszolvencia "becsatornázása" a rendszerbe nem oldana meg semmit, mert ha megteszik, felrúgják a társadalmi szolidaritás rendszerét. Egyetlen dolgot lehet tenni: radikálisan kiirtani a rendszerből. Amennyiben ez nem történik meg, egyre több szakorvos vándorolhat át a magánellátásba, ami ugyan nem emigráció, mégis rengeteg problémát generál - mondta Éger István.

A kamarai elnök beszélt arról is, hogy hasznosnak tartja a készülő alapellátási törvényt, azonban szerteágazó és alapos szakmai munka kell hozzá, a pontos kivitelezését még nem látja, de bízik abban, hogy emögött is áll majd értelmes szakmai párbeszéd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy férfi lakástűzben a fővárosban

A Ferenc körút egyik bérházának magasföldszinti lakásában csaptak fel a lángok. Tovább olvasom