Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Partnerség a régió lovassportjáért

A hidegségi Horváth–Lukács Lovas Club ad otthont az uniós támogatással megvalósuló újabb lovasedzőtá- bornak. Az eseményhez kötődő konferencián a régió lovasegyesületeit összefogó szervezetet is bemutatták.
– A régióban összesen mintegy 67 lovasegyesület működik, melyeknek már szükségük van egy összefogó, hálózatszerű együttműködést lehetővé tevő szervezetre – mondta Páliné Keller Csilla projektmenedzser, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. munkatársa, aki a közös fellépést lehetővé tevő, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye lovasegyesületeit összefogó szervezet megalakításáról számolt be a nagycenki kastélyszállóban megrendezett konferencián.
Az uniós támogatásból megvalósuló edzőtáborok, melyeknek a hidegségi Ilona-major ad otthont, az első lépcsőfokot jelentik a feljebbjutás felé. Ezen a héten a díjugrató szakág lovasai tanulhatnak a német Karsten Huck olimpiai bronzérmes mesteredzőtől.
– Célunk, hogy a régió lovasainak a későbbiekben is lehetőségük legyen neves edzőktől tanulni. Az adottságokra építve, a meglévő intézményrendszer hatékonyságának javításával szeretnénk megteremteni a lovassport megfelelő működésének feltételeit az infrastruktúra, a szervezeti és emberi erőforrás, illetve a szolgáltatás fejlesztésével.
A projektmenedzser elmondta, a legfontosabb feladatok egyike a szakágankénti mesterkurzusok rendszeres biztosítása, illetve az utánpótlás számára edzőtáborok szervezése. Az egyesülés célja továbbá egy regionális tudásközpont kialakítása és a lovassport népszerűsítése. A szervezetnek egyesületek, civil személyek, nonprofit szervezetek vagy akár önkormányzatok is tagjai lehetnek.
A következő edzőtáborra március 27-től 29-ig kerül sor, akkor a military szakág képviselőit Kai Rüder német olimpiai válogatott, mesteredző tanítja majd Ilona-majorban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharlámpa

Tovább olvasom