Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Partnerség: az egyetem és a Graboplast

A győri Graboplast rt. továbbra is fontosnak tartja a felsőoktatás támogatását. Ennek bizonyítéka az a partnerségi megállapodás, amelyet kedden írtak alá a győri Széchenyi-egyetemmel. A Széchenyi István Egyetem rektora, dr. Czinege Imre és Jancsó Péter, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével azt a partnerségi megállapodást.
A partnerség célja nem más, mint hogy a gyakorlatorientált felsőfokú közgazdászképzést támogatja.
A szerződés újszerűségét az adja, hogy a Graboplast felajánlotta az oktatás kihelyezését vállalati helyszínre azért, hogy a felsőfokú végzettségű szakemberek azonnal alkalmazható gyakorlati tudással rendelkezzenek. A Graboplast vállalja, hogy a megállapodás értelmében folyamatosan 3–6 hónapos ciklusokra ügyvitel-szervezési munkaterületre hallgatókat fogad, s mint „munkaerőt" foglalkoztat. A gyakornokságra pályázati úton jelentkezhetnek a hallgatók, s a kiválasztott 1–3 egyetemista meghatározott időszakokra alkalmazottként dolgozhat a vállalatnál, és ezért havi tizenötezer forint fizetést kap.


Együtt: Mindkét fél hasznát látja annak, ha jól felkészült fiatalok szereznek diplomát az egyetemen
Az együttműködés második pontja „Az én vállalatom" címet viseli. Ennek keretében az egyetem a 2. és 3. évfolyamokról olyan 2–2 tagú hallgatói csoportokat jelöl ki, melyeknek tagjai tanulmányaik hátralévő ideje alatt rendszeresen látogathatják a vállalatot. A Graboplast partner a diplomamunka jellegű szakdolgozatok elkészítésében is. A Graboplast a tudományos munkában való közreműködésben is az egyetem segítője kíván lenni, ezenfelül anyagilag is támogatja a közgazdasági fakultást. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézetben zajló munkát 2003-ban 500 ezer forinttal, meghatározott tudományos kiadványok megjelenését további 100 ezer forinttal támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes hiba okozta a Columbia-katasztrófát?

Szakemberek nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy esetleg a fedélzeti… Tovább olvasom