Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Passió (The passion of the Christ)

Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget...
rendező: Mel Gibson

író: Benedict Fitzgerald
forgatókönyvíró: Mel Gibson
operatőr: Caleb Deschanel
zene: John Debney

szereplő(k):
James Caviezel (Jézus Krisztus)
Maia Morgenstern (Mária)
Monica Bellucci (Mária Magdolna)
Hristo Jivkov (János)
Hristo Shopov (Poncius Pilátus)
Rosalinda Celentano (Sátán)

A film sztorija

Kr. u. 30 körül Palesztina római provinciában tűnt fel egy zsidó ács, Názáreti Jézus, aki nyilvánosan kezdte oktatni tanait és „Isten Országának" eljövetelét hirdette. A zsidó nép évszázadok óta várta már a Messiás eljövetelét, akitől szent földjük felszabadítását remélték. Közülük többen úgy gondolták, hogy a Messiás nem más, mint Jézus, akinek a tanításai számos követőre találtak, és akit a követői Messiásnak és Királyuknak neveztek. Ennek ellenére Jézusnak sok ellensége is volt Jeruzsálemben, akik a próféta halálát kívánták. Jézust ellenségei végül elfogták, és felségárulás vádjával a római birodalom hatóságainak szolgáltatták ki. Jóllehet Jézus mindig azt hirdette, hogy az ő királysága mennyei és spirituális, Pilátus, a római helytartó megparancsolta katonáinak, hogy vigyék ki őt a városból, és feszítsék keresztre, mint egy közönséges bűnözőt. www.cinematrix.hu

Kritikák

PremierPark.hu

"A passió rendezői film, és míg a három főszereplő - Jim Caviezel (Jézus),
Maia Morgenstern (Mária) és Monica Bellucci (Mária Magdolna) - remekel, mégis másodlagosak a film szívében dobogó vallásos szenvedélyhez képest. Ezért van az, hogy a testet érő szadista támadások képeinek miriádja jobban belevésődik az emlékezetbe, mint az egyéni alakítások.

Gibson ezeket a bántalmazásokat olyan gonddal és hitelességgel koreografálta meg, hogy azok a jeleneteknek barbár szépséget kölcsönöznek, és ami egy film esetében kellemetlen, szokatlan, a tényleges fizikai fájdalom kínját váltják ki.

A 27 millió dolláros film, melyet a dél-olaszországi Materában, valamint a római Cinecittá Stúdió műtermeiben forgattak, tökéletesen megfelel a várakozásnak, köszönhetően a díszlettervező Francesco Frigerinek és az operatőr Caleb Deschanelnek, aki az iszapos barna markáns színárnyalataival dolgozik, amelybe belevegyül a kiontott vér vöröse."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjmentes hívásfogadás külföldön a T-Mobile-nál

A T-Mobile Magyarország előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei a következő két… Tovább olvasom