Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Pásztor Albert elítéli az etnikai alapú megkülönböztetést

Elítéli a faji és etnikai megkülönböztetést, és nem rasszista - írja vasárnapi közleményében Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány. A kapitány köszönetet mond mindazoknak, akik mellette álltak, nem cigányoknak és cigányoknak egyaránt.
A vasárnap délutánra Miskolcra tervezett szimpátiatüntetéssel kapcsolatban azt közölte: mivel visszahelyezésével a demonstráció okafogyottá vált, az emberek fontolják meg részvételüket.

Elítélem a faji és etnikai alapú megkülönböztetés minden formáját. Örülök, hogy megértették, nem vagyok rasszista - áll Pásztor Albert közleményében. A miskolci rendőrkapitány közölte: köszöni rendőr kollégáinak, hogy mellette álltak, köszöni vezetőinek, hogy soron kívüli vizsgálat lefolytatásával segítették vitatott nyilatkozata körülményeinek tisztázását, és azt a döntést, hogy visszahelyezték beosztásába. A kapitány köszönetet mond mindazoknak, akik mellette álltak, nem cigányoknak és cigányoknak egyaránt.

A vasárnap délutánra Miskolcra tervezett szimpátiatüntetéssel kapcsolatban Pásztor Albert azt közölte: mivel visszahelyezésével a demonstráció okafogyottá vált, az emberek fontolják meg részvételüket.

A közlemény szerint a miskolci rendőrkapitány tudomásul veszi és elfogadja az országos rendőr-főkapitány döntését, illetve levonja az eset tanulságait, és további nyilatkozatot nem kíván tenni.

Mint ismert, a nagy port kavart nyilatkozatban Pásztor Albert azt mondta, hogy az elmúlt két hónapban gyakorlatilag csak cigányok követtek el közterületi bűncselekményeket Miskolcon.

"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások - ami ilyen erőszakos jellegű rablások - elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" - nyilatkozta még pénteken a Független Hírügynökségnek Pásztor Albert.

A rendőrségi tényfeltáró vizsgálat kimondta, hogy a kapitány tényeket közölt, jogot nem sértett a nyilatkozatával. Mint Bencze József országos főkapitány a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: Draskovics Tibor elfogadta az ügyben készült jelentést és a főkapitányi döntést, miszerint Pásztor Albert ellen - akit korábban a vizsgálat idejére áthelyeztek - nincs szükség további személyzeti intézkedésre és még vasárnap visszakerült a posztjára.

Olvasóink írták

 • 7. csengele 2009. február 01. 20:27
  „A szélsőjobbnak úgy kellett ez az ügy, mint egy falat kenyér. Csak meg kell nézni a szimpátia tüntetésről készült fotókat, ahol árpádsávos és Jobbikos zászlókat lehet csak látni. Érdekes dolog, hogy sokan statisztikákat idéznek, hogy menyi a roma bűnöző, menyi a roma elítélt, pedig ezeket nem tarthatják nyilván sehol, akkor meg ki találja ki őket?”
 • 6. No.6-Sy 2009. február 01. 19:16
  „Olyan poszton, ahol ő van, legközelebb tán alaposabban is megfontolhatná a szavait. Egyébként pedig jó munkát, jó egészséget! :)”
 • 5. flexsnake 2009. február 01. 18:02
  „4. hozzászólás andress 2009.02.01. 17:43
  Faj mint ember, amiről te beszélsz az rassz és nincs köze a bűnözéshez. Amihez köze van az szociális jellegű.
  A szociális jellegű problémák első sorban a családban keresendők majd a társadalmi elfogadásban.
  Úgy lehetne rajta változtatni ha lenne munkahelye mindenkinek, ha fel is vennék és akkor a vagyon elleni bűncselekmények jelentősen csökkennének. Azt már régóta tudjuk hogy ahol a foglalkoztatottság aránya magas ott a vagyon elleni bűncselekmények száma alacsonyabb.”
 • 4. andress 2009. február 01. 17:43
  „Nem azzal van baj, hogy valaki cigány, fehér, fekete vagy sárga, hanem az, hogy vétett-e a törvény ellen vagy nem. Tény viszont az, hogy igenis meg lehet ismerni hogy ki milyen fajhoz tartozik. A számok is makacs tényeket tükröznek, még ha nem is szabad az ilyen jellegű adatokat nyilvántartani, azok viszont azt mutatják, hogy igenis a bűnözők nagyobb hányada cigány. Inkább azon kellene elgondolkodni-és főképp tenni valamit-hogy miért van ez így és hogyan lehetne valamit ezen változtatni.”
 • 3. Johnson 2009. február 01. 17:06
  „Én is elitélek minden "faji és etnikai megkülönböztetést"--- Pásztor Úr--Jó munkát továbbbbbbbra is!!!!!!!!!!”
 • 2. Zejko 2009. február 01. 16:41
  „Budai Bernadett meg osszeesett a buntudattol Gyuri meg gyors eltuntette a szinfalak moge hehe..”
 • 1. Zejko 2009. február 01. 16:38
  „Hajra igy tovabb Drazse fel hogy van ciganyproblema es foglalkozni is kell vele ,ezt a csuzlifeju drazse nagyot koppantegy igazi patkany .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai szervezetek tiltakoznak a standtörvény ellen

Nyilatkozatban utasítják el a a szeszes italok kötelező napi leltározását. Vasárnaptól kötelező a… Tovább olvasom