Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Pata tanya: Baromi buli (Barnyard)

Remek hely a tanya, a legelő klanya, a gazda is jóságos, gondozza a jószágot, és senkit sem ütlegel, ahol akar, ott legel minden állat. Összességében minden állat. Nagyon állat. Túlságosan is. Mert amikor a gazda nem figyel, a jószágok két lábra állnak, sőt, beszélnek, sőt, fergeteges bulikat csapnak, és járják a csűrdöngölőt a csűrben, és a fiú teheneknek is van tőgyük.
rendező: Steve Oedekerk

forgatókönyvíró: Steve Oedekerk
zeneszerző: John Debney
producer: Paul Marshal, Steve Oedekerk

szereplő(k):
Kevin James (Otis, a bika hangja)
Courteney Cox (Daisy, a tehén hangja)
Sam Elliott (Ben, a bika hangja)
Danny Glover (Miles, az öszvér hangja)
Wanda Sykes (Bessy, a tehén hangja)
Andie MacDowell (Etta, a tyúk hangja)
David Koechner (Dag, a prérifarkas hangja)
Jeffrey Garcia (Pip, az egér hangja)
Cam Clarke (Freddy, a menyét hangja)
Rob Paulsen (Peck, a kakas hangja)
Tino Insana (Pig, a malac hangja)

A film sztorija

Egy farm gazdája hajlamos azt hinni, hogy ő az úr az állatok felett, de nagyon téved. Ugyanis amint látótávolságon kívül kerül, az őrszemnek kiállított birka azonnal elkurjantja magát, hogy "Tiszta a levegő!", és az állatok két lábra ugranak, sétálnak, fecsegnek, tévéznek és tréfákat eszelnek ki.

Otis, a fiatal bika számára ez utóbbi a legfontosabb. Legjobb barátai - Pip, az egér, Freddy, a menyét, Peck, a kakas és Pig, a malac - a világ legnagyobb cselszövői, akik mindig benne vannak egy kis szórakozásban. Otis kicsit olyan, mint egy nagyra nőtt borjú, és nagyon jól érzi magát velük.

Otis apja, Ben azt a feladatot vállalta magára, hogy megvédi a farm állatait közös ellenségeiktől, a sakáloktól. Komolyan veszi a munkáját és azt szeretné, ha Otis végre felnőne és megtanulná, mi a felelősség.
Ben bánatára fia egészen máshogy viselkedik, mint amit elvárna tőle. Amint a gazda kiteszi a lábát az istállóból, kezdetét veszi a buli. És ezen az estén még egy csinos, új tehén is jelen van, Daisy - Otisnak azonnal megtetszik, és Daisyt is vonzza Otis laza személyisége.

Ez nem Ben világa. Ő inkább odakinn a kerítésnél őrködik és védi a farmot a sakáloktól. Amikor Otis azt mondja neki, ez a munka "nem neki való", Ben így felel: "Otis, egy erős bika kiáll önmagáért, egy még erősebb pedig kiáll másokért".

Végül eljön az idő, amikor Ben már nem tudja vezetni az állatokat. Otis megpróbál rendet tartani, de nem találja a helyét a vezető szerepében. Ben irányítása nélkül kitör a káosz, és a farm gazdája kezdi megsejteni az állatok titkát... ami pedig még ennél is rosszabb, az alattomos sakálok kezdik azt hinni, most már övék lehet a farm.  www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Molnár László

"Sorolhatnánk, hány ponton idézi a sztori a Disney klasszikusát a csillagok formálta szereplőktől az öreg, bölcs majom helyett bevetett öszvérig, de a színvonal annak közelében sem jár sem a történet, sem az animáció terén. Ennek elrejtésére a poénok mellett sok felesleges vidám dalbetét szolgál, ám még így is kilóg a lóláb, és idővel feltűnő a film mechanikus üressége."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom