Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Patikanap harmadszor

Sopron mind a tizenkét gyógyszertára csatlakozott a harmadik Országos Patika Naphoz, melynek során az ingyenes vércukor-, koleszterin- és vérnyomásméréseken kívül színes programok várták a gyógyszertárak látogatóit. Sok patika – meghívott óvodás- és iskoláscsoportoknak – nyílt napot is tartott.
Hajszálvizsgálat, napvédelmi tanácsadás, vércukor- és koleszterinszint-mérés és a legkülönbözőbb egészségügyi tanácsadás várta tegnap a soproni patikákba betérőket az Országos Patika Napon. A város tizenkét gyógyszertára immár harmadik alkalommal csatlakozott önként az országos rendezvényhez.
– A Magyar Gyógyszerész Kamara rendezvényének célja, hogy az emberek megismerjék azokat a komplex egészségvédő szolgáltatásokat, amelyeket igénybe vehetnek a gyógyszertárakban – mondta el a megnyitón Kárpátiné Gangl Teréz, az Arany Kígyó gyógyszertár vezetője. – Az idei patikanap kiemelt témája a házipatika és az úti patika összeállítása, ebben nyújtunk segítséget a gyógyszertárak látogatóinak. De az egyes gyógyszertárak – méretük és lehetőségeik szerint – egyéb tanácsadással, szolgáltatással is térítésmentesen rendelkezésre állnak.
A bánfalvi gyógyszertár kettős ünnepet tartott tegnap, hiszen az országos rendezvényen kívül fennállásának ötvenötödik évfordulója is erre a napra esett. Délelőtt a bánfalvi óvoda és az erdei iskola kis csoportjait látták vendégül és kalauzolták el a gyógyszerkészítés rejtelmeiben. – Körülbelül száznegyven gyerek érkezett hozzánk, akiknek ízelítőt adtunk abból a misztikumból, ami a gyógyszerkészítést övezi – mondta dr. Vetsey-Körmendi Ágnes gyógyszertárvezető. – Megtudhatták, hogy kerül a kenőcs a tubusba, mitől lesznek henger alakúak a kúpok, hogy használjuk a mérleget és hogyan készültek régen a gömbölyű pirulák. Búcsúzóul cseresznyével, bodzaszörppel és keksszel kínáltuk meg őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebben keresnek állást, mint áprilisban

Országosan és helyi szinten is csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Győr-Moson-Sopron megyében… Tovább olvasom