Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Patkányok miatt lebénult az Internet

Mintegy százezer új-zélandi netezőt bosszantott, hogy a patkányok elrágtak egy fontos kábelt.

Több tízezer új-zélandi felhasználónak okozott bosszúságot az elmúlt napokban, hogy nem tudtak felcsatlakozni a világhálóra, illetve nem voltak képesek telefonálni sem. A nagy üzemzavarra még a hét elején, hétfőn került sor, de csak most derült ki, hogy mi okozta a fennakadást az ország internetforgalmában. A kialakult helyzetet csak súlyosbította, hogy nem működött egyetlen vezetékes vonal vagy mobiltelefon sem, valamint az elektronikus pénzügyi tranzakciók is egyik pillanatról a másikra leálltak. A fennakadás olyan méretű volt, hogy még a Wellingtonban található új-zélandi tőzsde is kénytelen volt felfüggeszteni működését, majd egész napra bezárni.

Az üzemzavar a szakemberek utólagos vizsgálata szerint több, mint négy órán át tartott. A hiba oka csak most, jóval az események után derült ki: patkányok rágtak át egy fontos internetkábelt s így megbénították nem csak a helyi internet-, de a telefon- és az elektronikus pénzügyi forgalmat is. A rágcsálók a főváros, Wellington közelében egy hídnál kaptak rá a fontos kábelre, amit annak ellenére sikerült tönkretenniük, hogy kívülről egy acélcső védte. A kialakult helyzetet csak tetézte, hogy egy építkezésen egy markoló átvágott egy másik vezetéket, amit - ha ez nem történik meg - pótkábelként lehetett volna használni.

A Telecom New Zealand így - ha már a patkányokat nem vonhatja felelősségre és nem perelheti be őket - kártérítést követel a markoló által a backup vonalban okozott sérülésért.

Forrás: sg.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javul a királynő állapota

Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyos sérüléseket szenvedett Csala Marianna, Miss Kisalföld egy szombat délutáni balesetben, amelyben totálkárosra tört a két nappal korábban átvett nyereményautója. A körülményekhez képest jól van, s lassan, de biztosan javul a szépségkirálynő egészségügyi állapota, és szülei örülnek, hogy már tudnak kommunikálni lányukkal. Tovább olvasom