Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Patkós Miklósné

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Patkós Miklósné
Radnóti Miklós Általános Iskola, Győr

Jelölő: Burányi Tiborné
Indoklás
Éva néni együttérző és segítőkész. Saját problémáit (például halálesetek) képes és hajlandó volt alárendelni a gyerekeivel kapcsolatos dolgoknak és problémáknak. Ezekből mindig akad rendes mennyiség egyébként is, de a gyerekeink kezdenek kamaszodni, emiatt mind a tanulásbeli, mind a magatartásbeli problémák száma jelentősen megnőtt. Hatalmas rajta a nyomás, mint osztályfőnökön, de ő kitart. Ha mód van rá, igyekszik tolerálni a gondokat, minden tőle telhetőt megtesz hogy segítsen. Volt eset, amikor puszta „szülői szeszély" (mármint az enyém) miatt rendezett ültetést. Vagy gyermeki könnyelműség (táska ellopása) miatti veszteségek pótlásában való közreműködésével vívta ki elismerésemet. Ezek konkrétan a mi családunkat érintő esetek voltak, de biztos vagyok benne, hogy bárki másnak is ugyanígy segítene.
Tanárként szigorú, ugyanakkor emberi. Hajlandó megadni a második esélyt, de nem kivételez. Segít is (például a fiamnak számítástechnikával kapcsolatban és az otthoni géppel kapcsolatban), vagy például a zánkai erdei iskolán készített fényképeit (az osztályról, a látnivalókról) egyik napról a másikra feltette a fiamnak CD-re, amikor a gyermek megkérte erre. Ezenkívül rendkívüli módon érdeklődik (és értékeli is) a gyerekek iskolán kívüli tevékenységei iránt is (sport, tánc, egyéb). Fiam néptáncos, látta többször is szerepelni, és soha nem mulasztotta el, hogy megdicsérje és gratuláljon a sikeres és ügyes fellépésekért. Bármikor hajlandó velünk, szülőkkel megbeszélni bármilyen problémánkat, fogadó óráján kívül is.
 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom