Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Páva Zoltán nem tartja magát bűnösnek

Nem tartja magát bűnösnek Páva Zoltán, Komló szocialista polgármestere abban az ingatlanügyben, amelynek kapcsán nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg vele szemben a rendőrség.
"Tisztának érzem magam. Meglepett a gyanúsítás híre és meg vagyok döbbenve, mert engem az ügyészség még meg sem hallgatott" - mondta Páva Zoltán pénteken az MTI-nek. Mint hozzátette, bármikor hajlandó lemondani mentelmi jogáról.

A Fidesz komlói szervezete által az MTI-hez eljuttatott rendőrségi dokumentum szerint a gyanút a kaposvári rendőrkapitányság állapította meg "az eddig beszerzett bizonyítékok alapján". Mivel Páva Zoltán országgyűlési képviselő, a nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Ügyészség hatásköre, így a rendőrség az ügy áttételéről határozott.

A nyomozás ismeretlen tettes ellen, Kispál László és Polics József helyi fideszes képviselők feljelentése alapján indult, miután a komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat tagságával működő Komlói Szociális Kht. 2008 végén adásvételi szerződést kötött egy komlói ingatlan tulajdonrészének értékesítésére. A vételár 45 millió forint plusz áfa volt. Bár a később elkészült szakértői vélemény szerint a szerződés a törvények szerint megtámadható, Páva Zoltán a társaság taggyűlésén a bírósági megtámadás elutasítása mellett szavazott.

A komlói rendőrkapitányság elfogultságot jelentett az ügyben, így az a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, illetve a kaposvári rendőrkapitányságra került.

Páva Zoltán azt mondta: egy független ügyvédi iroda javaslata alapján nem támogatta a szerződés bírósági megtámadását. Ügyvédjeik szerint ugyanis a vevő komoly értéknövekedést jelentő beruházásokat végzett az ingatlanon, így egy eljárás végén az eladó társaság, illetve az önkormányzat többet veszített volna, mint amennyit nyer. Hozzátette, jelenleg tárgyalásokat folytatnak a vevővel annak érdekében, hogy az utólag, a szakértői vélemény tudatában fizessen többet az ingatlanért.

A polgármester megjegyezte: amikor az ingatlaneladásról döntöttek, Polics József a későbbi feljelentő nem emelt kifogást.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. március 13. 11:18
    „Persze, hogy nem bűnös! Egyszerűen csak politikus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőkkel dulakodott a a bogyiszlói polgármester

Betörőket ért tetten egyik rokona házánál Bogyiszló polgármestere, a két férfit azonban, akikkel… Tovább olvasom