Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

PDSZ: szakmai érvek helyett lejárató kampányt indított az Emmi

Mendrey László csütörtökön azt mondta: tartja magát a nyilatkozattételi moratóriumhoz.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint szakmai érvek helyett lejárató kampányt indított a szaktárca. Mendrey László csütörtökön az MTI-nek azt mondta: tartja magát a nyilatkozattételi moratóriumhoz.

A szakszervezeti vezető kitért arra, hogy nincs egy olyan oktatási szakértő, akinek a nevéhez kötni lehetne a köznevelési törvényt vagy a kerettanterveket. Mint mondta, csodálkozik azon, hogy a PDSZ szakértőit, akik az ország legkiválóbb oktatáspolitikusai közül kerülnek ki, akik már letettek valamit az asztalra, pártok iránti elkötelezettséggel vádolják meg.
Ez nevetséges, szánalmas, és ennél többet vártam volna a minisztériumtól - fogalmazott Mendrey László csalódottságának is hangot adva.

Kérdésre válaszolva elmondta: a sztrájkbizottsági tárgyalásoknak, február 15-éig kell befejeződniük, és majd utána tájékoztatja a sajtót róla.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatási államtitkársága szerint a PDSZ követelései elfogadásuk esetén káoszt és exlex állapotot okoznának a köznevelés egész rendszerében. Az oktatási államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a PDSZ által alakított sztrájkbizottsággal január 29. óta tartanak a tárgyalások.

Az Emmi álláspontja szerint a PDSZ elnöke nemcsak a többi szakszervezettel kötött egyezséget rúgta fel, hanem folyamatosan megsérti az általa kezdeményezett, a minisztériummal közösen elfogadott nyilatkozattételi moratóriumot, és rendre olyan sajtónyilatkozatokat tesz, amelyekben előrevetíti a tárgyalások kudarcát. A PDSZ hozzáállása politikailag motivált, amit az is bizonyít, hogy az egyeztetéseken a PDSZ színeiben a Haza és Haladás Alapítványhoz, valamint a Demokratikus Koalícióhoz kötődő szakértők vesznek részt - írták. Kitértek arra is, hogy a PDSZ januárban együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szolidaritás Mozgalommal, amely az Együtt 2014 Választási Mozgalom alapító tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a kormány teremtse elő a felsőoktatásnak ígért forrásokat!

Jelenleg az egyetemeken és főiskolákon leépítéseket hajtanak végre, miközben egyes szakok vagy el… Tovább olvasom