Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Pedagógusok a határainkon túlról

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Pedagógiai Főiskolai Kara szervezésében egyhetes továbbképzésen vett rész harminc határainkon túlról érkezett magyar óvónő. Idén az óvodai nevelés legkorszerűbb nézeteivel ismerkedtek meg a résztvevők.
Magyarországon egyedül a soproni pedagógiai főiskolai kar jogosult a mostanihoz hasonló továbbképzéseket tartani. A múlt heti már a tizenötödik ilyen alkalom volt. Az idén Kárpátaljáról, a Felvidékről, a Délvidékről és Erdélyből is érkeztek óvónők.
– Az egyhetes képzésen az óvodai nevelés legkorszerűbb nézeteivel ismerkedtek meg a résztvevők az előadásokon, a kiscsoportos foglalkozásokon és a változatos esti programokon. A megújuló óvodára a gyermekközpontúság, a játék általi tanulás és a természetközeliség jellemző. Akik itt voltak, hazautazván otthon próbálják meg azt az utat járni, amin mi úgy tíz éve indultunk el, s aminek a gyümölcse mára kezd beérni. A mindennapi munkájukba is belecsempészik majd az itt hallottakat – meséli Tóth Mariann tanfolyamvezető.
A hétfőtől péntekig tartott tanfolyam záróünnepségére a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban került sor. A tanúsítványok átadását követően ünnepi műsorral búcsúztak a szervezők a határon túli óvónőktől és a vendégektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sümeg

1 (1) Kapuvár 1 (1)

Sümeg, 200 néző. V.: Gyarmati. Tovább olvasom