Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Pedagógussztrájk háromszáz településen

Sztrájkoltak a pedagógusok péntek reggel, a munkabeszüntetés az akciót szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint 15 ezer oktatási dolgozót „érintett”. A sztrájkba eltérő mértékben kapcsolódtak be a pedagógusok az egyes megyék és a főváros iskoláiban és óvodáiban. Az akciót szervező PDSZ közlése szerint 300 településen, mintegy 500 intézményben csaknem 15 ezer pedagógus vett részt a munkabeszüntetésben. Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára szerint az, hogy a mintegy 8479 magyar közoktatási intézmény közül legfeljebb ötszázban volt olyan pedagógus, aki a sztrájkhoz csatlakozott, azt jelzi, hogy a pedagógusok ezt az eszközt alkalmatlannak tartják a célok elérésére. A PDSZ vezetője, Kerpen Gábor nem zárt ki egy erőteljesebb és hosszabb ideig tartó akciót a következő év első felében, ha nem látják a garanciáit annak, hogy a miniszter által tett korábbi ígéretek a közoktatásra vonatkozóan teljesülnek.

Országos forgalomlassító demonstráció

Az ország több pontján volt forgalomlassító kormányellenes tüntetés a közutakon pénteken. A több civil szervezet – egyebek között az úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottság és a Magyar Nemzeti Front – által szervezett demonstráció résztvevői azt követelték, hogy „a magyar társadalomban, közéletben, gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből”. A demonstrációk nem okoztak fennakadásokat a közúti közlekedésben. Délután öt órára a legtöbb helyszínen befejeződött a tüntetés, amely több helyen gyér részvétellel zajlott.

Népszavazás a tubesi lokátorról A Siemens visszautasítja

A Siemens pénteken közleményben utasította vissza a HVG internetes portálján hétfőn közzétett információt, miszerint a cégcsoport hajléktalanok nevén alapított, milliárdos pénzforgalmú fantomcégekkel állt volna kapcsolatban. A cégcsoport azt is sérelmezi, hogy nem kapott lehetőséget álláspontja kifejtésére. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom