Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Peer-to-peer hálózaton terjeszkedne az európai film

Az Európai Bizottság, illetve a filmipar és a telekommunikációs szektor jelentősebb részvényesei Cannes-ban aláírták az Európai Online Film Chartát.
Az együttműködés célja célja fellendíteni az európai film-disztribúciós iparágat. Az Európai Bizottság reménye szerint az iparág új lendületet kaphat, ha sikerrel alkalmazzák a filmekhez való széles körű hozzáférést biztosító csúcstechnológiát az úgynevezett peer-to-peer hálózati programokat.

A 18 aláíró - brit, francia, olasz, belga és amerikai filmkészítő vállalatok, telekommunikációs szolgáltatók, valamint internet- és telefonszolgáltatók - a jelek szerint osztozik a Bizottság reményeiben, írja az EUReporter.

„Az online szolgáltatásoknak köszönhetően nagymértékben kiszélesedik az európai filmekhez való hozzáférés lehetősége, a technológia segíti az európai filmipar termékeinek terjesztését úgy az EU-ban, mint világszerte" - mondta Vivane Reding, a tömegkommunikációért és az információs társadalomért felelős EU-biztos a cannes-i aláírás alkalmával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom