Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Pelczné: az élet védelme mindenek felett áll

A vita nem az abortuszról, hanem egy tabletta bevezetéséről szól - véli a az MSZP elnökségi tagja.
Helye lehet az abortusztablettának a magyar egészségügyi gyakorlatban, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az kevésbé veszélyes az érintett nő egészségére, mint a műtéti úton történő terhességmegszakítás - közölte a Fidesz Női Tagozatának elnöke pénteken az MTI-vel. Pelczné Gáll Ildikó az MSZP elnökségi tagjának csütörtöki közleményére reagált, amelyben Bangóné Borbély Ildikó a tagozat álláspontját tudakolta az abortusztabletta bevezetéséről.

Pelczné Gáll Ildikó mindazonáltal leszögezte: az élet, a magzat védelme mindenek felett áll, de nem tör pálcát azon nők felett, akik nem vállalják gyermekük kihordását, mert előállhat olyan helyzet, amikor ez nem lehetséges.

Az emberi élet, a család védelme a legalapvetőbb célok közé kell, hogy tartozzon, de lehetnek olyan egészségügyi problémák, amelyek miatt nem lehet a magzatot kihordani - mondta a politikus.

Álláspontja szerint a vita nem az abortuszról, hanem egy tabletta bevezetéséről szól, ezért ha a szakmai testület úgy ítéli meg, hogy orvosi szempontból a tabletta kevésbé veszélyezteti a nők egészséget, mint a műtéti úton való terhességmegszakítás, akkor helye lehet a tablettának.

Pelczné Gáll Ildikó hozzátette: hetekkel ezelőtt már nyilatkoztak ez ügyben, ezért arra kéri a szocialista képviselőnőket, hogy ne más nők tragédiájából építsék politikai karrierjüket.

Olvasóink írták

  • 1. studyfy 2012. június 09. 16:03
    „Kedves Pelczné Gál Ildikó! Kérdezze meg Semjén Zsoltot és Harrach Pétert, őket is ki lehet oktatni. Ők nem kérdeztek a tabletta alkalmazásáról, hanem tiltakoztak annak alkalmazásától. Talán frakción belül meg tudnak egyezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a buszon: senki sem sérült meg

Tűz keletkezett egy menetrendszerűen közlekedő autóbusz motorterében péntek délután Mogyoródnál;… Tovább olvasom