Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Pelenkás bajkeverő (Mauvais esprit)

Vincent Porel egy multinacionális építővállalat igazgatója. Az általa vezetett társaság egy olimpiai emelvény építésére kap megbízást. Az eredeti tervet Simon Variot készítette, de a terület Porel cégének tulajdonába kerül, és így visszautasítja a megbízást. Simon meghal... de Porel újszülött gyermeke lelkében visszatér.
rendező: Patrick Alessandrin

forgatókönyvíró: Patrick Alessandrin, Laurent Chouchan
operatőr: Javier Aguirresarobe
jelmeztervező: Brigitte Nierhaus
zene: Loic Dury, Christophe Minck
látványtervező: Alain Bainee
vágó: Yann Malcor

szereplő(k):
Thierry Lhermitte (Vincent Porel)
Ophélie Winter (Chrystele Porel)
Maria Pacôme (Belle-maman)
Leonor Watling (Leonor)
Michel Muller (Simon Variot)
François Levantal (Freddy)

A film sztorija

Vincent Porel egy multinacionális építővállalat igazgatója. Mindent elért az életben, egy dolgot kivéve, ugyanis nincs gyereke.
Az általa vezetett társaság egy olimpiai emelvény építésére kap megbízást. Az eredeti tervet Simon Variot készítette, aki tanulmányai közben álmodta meg az építményt. Miközben Simon felderíti az építési területet, az Porel cégének tulajdonába kerül, de az igazgató végül visszautasítja a megbízást. Simon meghal... de Porel újszülött gyermeke lelkében visszatér. A különös reinkarnáció hihetetlen eredménnyel jár, és a papa nem sejti, miért gyűlöli őt olyan engesztelhetetlenül nemrég világra jött bébije... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"Egy nyilatkozata szerint a forgatókönyvíró-rendező Patrick Alessandrin
szándéka az volt, hogy egy vígjáték keretein belül egy csecsemő szemszögéből mutassa meg a világot. Van is neki három gyereke s így elegendő tapasztalata mindehhez. Tervének kivitelezésében azonban csak addig jutott, hogy egy bosszúálló felnőtt gondolkodását vetítette bele egy csecsemő agyába, ami nem nevezhető túl leleményesnek. Fárasztó komédiával van dolgunk s még csak nem is a "nézd meg, ha nincs jobb dolgod" fajtából, hanem inkább a "láttam már rosszabbat is"-ból. Hozzá képest az "Adam's family" zseniális remekmű. Szerencsére a szereposztás izgalmasabb, mint az elbaltázott alapötlet s szórakoztató karakterparódiákban lehet részünk, ha mégis rászánjuk magunkat erre a francia komédiára."
A teljes cikk

mozinet.hu - Bp

"Celluloidon ez a felállás nem olyan ismeretlen, de a franciák majd új ízzel töltik meg – gondolhatnánk. Sajnos ez esetben tévedünk, ugyanis a direktor olyan komolyan vette az amerikai mintát, hogy a színészeken és a díszlet Eiffel-tornyon kívül semmi nem emlékeztet a készítők nációjára. A Pelenkás bajkeverő a nyugatról áramló tinifilmek legjobb hagyományait követve gusztustalannál gusztustalanabb elemekkel dolgozik, így többször szembesülhetünk gyomortartalom szájon át történő ürítésével, esetleg végbéltermékkel - ráadásul mindezt premier plánban. Aki úgy érzi, ezen könnyen túlteszi magát, az a folytatásban is csalódni fog, ugyanis a film laposabbnál-laposabb poénokkal fáraszt, a humor bármilyen fajtáját mellőzve. A csecsemő megszólaltatása szintén kimerül a gyenge kommentárokban és káromkodásokban, így a „főszereplő", ahelyett, hogy elbűvölne, inkább taszítja a publikumot."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50%-os Matáv kedvezmény május elején

A Matáv 2004. május 1-jén 00.00 órától május 7-én 24.00 óráig 50 százalékos… Tovább olvasom