Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Penge 2.

A film első része hatalmas siker volt az egész világon. A folytatásban az alkotók még több különleges képhatást és borzalmat zsúfoltak bele. Abban mindenki egyetértett, hogy a Penge 2-nek sokkal rémisztőbbnek kell lennie, mint az első résznek.

„Szándékunkban állt megtartani az első film jellegét, csak bizonyos pontokon akartuk felnagyítani a dolgokat, ezzel is teret engedve a rendezőnek, hogy egy valóban ijesztő filmet készíthessen" - mondják az alkotók.

A film története
A vámpírok legyőzhetetlen, engesztelhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) szövetséget köt a vérszívókkal. E váratlan fordulatnak csupán egy oka lehet: újabb, még rémítőbb faj jelent meg a földi éjszakában. A mutáns vámpírok hosszú fogú őseik legveszélyesebb ellenségeivé váltak, és vérszomjuk akkora, hogy kihalással fenyegetik a táplálékláncban alattuk álló fajokat. Vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl minden idők legeredményesebb vámpírvadászának, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újratoborozza a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség legyőzésére.

Wesley Snipes örömmel bújt újra Penge bőrébe.
„Jó dolog, ha próbára teheti az ember a képességeit. Imádom ezt a szerepet. Penge különleges lény, megvan benne a vámpírok minden erőssége, de a gyengéik közül egy sem. Azonban jócskán megváltozott az előző rész óta. Egy kicsit már megbékélt saját magával, és megtanulta élvezni is azt, amit tesz."
Snipes alapos és hosszas edzéseknek vetette alá magát, hogy a fizikailag is nagy kihívást jelentő szerepnek megfeleljen.

A prágai forgatásról
A filmet teljes egészében ipari raktártelepeken forgatták Prága külvárosában. A rendezőnek az volt a szándéka, hogy Pengét egy dekadens, kelet-európai környezetbe helyezze, hogy elszakadjon attól az amerikai világtól, mely a film első részét jellemezte.
„Annak, hogy Prágára esett a választás, először csak pénzügyi oka volt - mondja a rendező. - De aztán arra gondoltam, nem is rossz ötlet az előző epizód moszkvai fináléja után Prágában folytatni a történetet. Így hát odatelepültünk az elhagyatottnak tűnő ipari városrészbe, hogy egyfajta gótikus-techno jelleget adjunk a környezetnek." További infó>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészetek és Kézművesek Völgye

2002. július 26-tól augusztus 4-ig ismét - immár tizenhatodszor - megrendezésre kerül a Művészetek… Tovább olvasom