Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Péntek éjjelre visszatért az áram

Péntek éjszakára minden lakossági fogyasztónál sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást Vas és Zala megyében. A Dunántúlon kedden este az időjárás miatt kidőlt villanyoszlopok 50 ezer családnál okoztak áramszünetet.
Az Észak-Dunántúli Áramszolgáltató igazgatósági elnöke, Patay László az MTV reggeli műsorban elmondta, hogy sok helyen ideiglenes megoldásokat kellett alkalmazni, ezért a következő hetekben előfordulhatnak az érintett területen többször is 1-2 órás áramszünetek, a további javítások miatt.

Patay László elmondta, hogy a kárelhárítás rendkívül nehéz volt, olyan is megtörtént, hogy a javításra induló lánctalpas jármű is elsüllyedt, azt is ki kellett szabadítani. Előfordult, hogy míg megjavítottak három oszlopot, kidőlt öt másik - mondta. Az oszlopok egyébként újak, de a tapadó hó azonnal a vezetékekre fagyott, két oszlop között így másfél tonnás többletteher keletkezett, ezért dőltek ki oszlopok, összesen végül 177 oszlop - mondta az igazgatósági elnök. Ez azt jelenti, hogy a szakembereknek 10 ezer kilométeres hálózatot kellett bejárniuk, mert a 20 kilométer hosszúságot kitevő oszlopmennyiség ezen a hálózaton elosztva, különböző helyeken dőlt ki - mondta Patay László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezernél is többen tüntettek az Alkotmánybíróság előtt

Ezernél is több ember gyűlt össze péntek este az Alkotmánybíróság előtt, hogy - megfogalmazásuk… Tovább olvasom