Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Pénteken adják át a Prima Primissima Díjakat

Hatodik alkalommal adják át péntek este a Prima Primissima Díjakat Budapesten. A Magyar Televízió 20 óra 10 perctől élőben közvetíti az ünnepséget a Művészetek Palotájából.
A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember és a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöksége alapította 2003-ban. Idén is tíz kategóriában részesülnek elismerésben a magyar szellemi élet, a kultúra, a tudomány és a sport képviselői.

Ebben az évben Csoóri Sándor költőt, írót, Rakovszky Zsuzsa költőt és Réz Pál irodalomtörténészt a magyar irodalom, Halász Judit színművészt, Makk Károly filmrendezőt és Markó Iván táncművészt, koreográfust pedig a színház-és filmművészet kategóriában jelölték a Prima Primissima díjra. A képzőművészet területén Gross Arnold festőművész, grafikus, Gyémánt László festőművész és Keleti Éva fotóművész között dől el az elsőség.

Freund Tamás akadémikus, neurobiológus, Kásler Miklós orvos, sebész, onkológus és Pusztay János nyelvész a tudományos élet jelöltjei. A Budapesti Városvédő Egyesület, Komoróczy Géza történész, egyetemi tanár, valamint Korzenszky Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság házfőnöke az oktatás és köznevelés kategóriában verseng az elsőségért. Az építészet és építőművészet kategóriában Callmeyer Ferenc, Novák István és Török Ferenc indul a díjért.

Kemény Henrik bábművész, a Muzsikás Együttes és az Óbudai Népzeneiskola a népművészet és közművelődés, Koncz Zsuzsa előadóművész, Melis György operaénekes, valamint Szokolay Sándor zeneszerző pedig a zeneművészet kategóriában jelölt a díjra. Sajtó kategóriában Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője, Cselényi László szerkesztő-rendező, a Duna Televízió elnöke és Szegő András újságíró között dől el az elsőség. Sport kategóriában Gyarmati Dezső vízilabdázó, a Nemzet Sportolója, az MKB Veszprém Kézilabda Club és Polgár Judit sakknagymester indul a Prima Primissima díjért.

A jelölteket idén is bemutatta a Magyar Televízió, így a közönség ugyancsak szavazhatott a legjobbakra. A "prímák" tízezer euró, a "primissimák" ötvenezer euró díjazásban részesülnek.

A Magyar Televízió pénteken este nyolctól közvetíti a díjátadó műsort. Az est házigazdái Krizsó Szilvia és Pálffy István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus betegkartont vezettek be Újbudán

A XI. kerület 82 háziorvosa decembertől számítógépen keresztül követheti nyomon a betegek… Tovább olvasom