Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Pénteken éjfélig postázhatják pályázatukat, akik szeretnék valamelyik vezetői széket elnyerni Öt intézményben lesz régi-új vezető

Sopron Horváth Ferenc Pénteken éjfélig postázhatják pályázatukat azok a pedagógusok, akik szeretnék valamelyik intézmény vezetői székét elnyerni. A májusi közgyqlés öt intézmény élére nevezhet ki régi-új igazgatót.
Öt soproni oktatási intézményben jár le július 31-én a vezetői-igazgatói megbízás. Az önkormányzat már kiírta a pályázatot.
– A határidő pénteken éjfélkor jár le, vagyis eddig kell a pályázatokat postára adni – mondta Palotai György, az intézményfenntartó iroda vezetője. – A Hermann Alice Óvodában, a brennbergbányai általános iskolában, a Széchenyi-gimnáziumban, az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában és a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban jár le az intézményvezető megbízatása.
Hogy augusztus elsejétől kik irányítják ezeket az intézményeket, az a májusi közgyqlésen dől el.
– A nevelőtestületek véleményezhetik a pályázatokat, az alkalmazotti közösség pedig a pályázó személyét. Ezeket csatoljuk a közgyqlési előterjesztéshez, de a döntés joga a képviselőké.
A „vendéglátóban” biztosan új igazgató lesz, mert Vigh Mikle Sándor jelenlegi igazgató nyugdíjba vonul, 65 éves, s negyven éve kezdte pedagógus-pályafutását. Arról nincs tudomása, hogy a tantestületből, vagy esetleg más intézményből ki szeretne az utóda lenni. Varga Istvánné, a Hermann Alice Óvoda jelenlegi vezetője ismételten benyújtja pályázatát, ismeretei szerint a nevelőtestületből egyedül ő pályázik.
– Még nem döntöttem el, hogy pályázok-e az igazgatói posztra – válaszolta érdeklődésünkre Horváthné Liszkay Zsuzsanna, a brennbergbányai iskola igazgatója. – Az anyagot ugyan elkészítettem, de még várok az elküldésével. Az elmúlt év júliusában kaptam a megbízást az iskola vezetésére, amely július végén jár le.
Szabó Miklós, a Széchenyigimnázium igazgatója határozottan igennel felelt kérdésünkre.
– Szeretném folytatni az elmúlt években megkezdett szakmai munkát, ezért ismételten pályázok – mondotta Szabó Miklós, akit az is motivál, hogy jelenleg tart az iskolaépület szinte teljes átépítése.
A „Vas-Villa’” igazgatója, Hegyi Ferenc is benyújtja határidőre pályázati anyagát.
– Összesen 16 éve irányítom az iskolát, ebből az első esztendő volt megbízatás, a többire pályáztam. Most is ezt teszem. Jelenleg nem tudom megmondani, hogy lesz-e vetélytársam – az iskolából valószínqleg nem –, de ez majd csak a pályázatok beérkezése után dől el.
Az intézményvezetők nem vállalkoztak arra, hogy megjósolják a képviselő-testület döntését, de mindannyian bizakodnak.
Palotai György: A nevelőtestületek véleményezhetik a pályázatokat, az alkalmazotti közösség pedig a pályázó személyét.
Fotó: Magasi Dávid

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok intézmény nem jelentette be a jogviszonyt az OEP-nak

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vizsgálatából kiderült, hogy számos intézmény nem… Tovább olvasom