Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Pénteken kezdődik az MSZP plakátkampánya

A pénteken induló országos jelölti plakátkampánnyal lényegében megkezdi választási kampányát az MSZP - ma mutatják be a vidéki helyszíneken a helyi egyéni képviselőjelölteket is.
Mesterházy Attila Nyíregyházán debütál nyilvános eseményen miniszterelnökjelöltként: ő mutatja be az ottani szocialista jelölteket.

A fővárosi képviselőjelöltek január 21-én egy nagy rendezvény keretében állnak a nyilvánosság elé, szintén a kormányfőjelölt részvételével.

Az MTI úgy tudja, a szocialista párt ezzel azt is felvállalja, hogy elindította a korteshadjáratot.

A jelölti plakátkampánnyal az MSZP szeretné bemutatni a választókörzetekben induló egyéni jelöltjeit és ezzel párhuzamosan még ismertebbé tenni a párt miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát.

Az MTI úgy tudja: a plakátkampánynak két oka van. Egyrészt az, hogy be kívánják mutatni, a "helyi Magyarország" mennyit fejlődött az elmúlt két ciklusban, és ennek sikerét a helyi érdekeket képviselő szocialista politikusokhoz köti a kampány. Az elképzelés alapja az, hogy egyes kutatások szerint vidéken jobban értékelik az MSZP tevékenységét - és jobban érzik a fejlesztések hatását -, mint országosan.

A másik ok, hogy szeretnék kihasználni annak a lehetőségét, hogy szerintük Mesterházy Attila a régebbi, élvonalbeli szocialista politikusokhoz képest "tiszta lappal indul" a baloldali érzelmű választók szemében. A hivatalos országos kampánynyitó valószinűleg február elején lesz. Itt Mesterházy Attila - a korábbi sajtóhírekkel ellentétben - várhatóan nem hirdet saját miniszterelnökjelölti programot, hanem "politikai hitvallását" fogalmazza meg nyilvánosan.

Az MSZP jelöltjeinek felkészítése már tavaly decemberben elkezdődött. A fővárosban Szekeres Imre, az párt ovb-jének tagja és Szigetvári Viktor kampányfőnök tartott előadásokat a 176 politikusnak, akik részt vettek közjogi, jogi és média "továbbképzésen" is.

Az MTI információi szerint ezzel nem fejeződött be a jelöltek felkészítése, a második fordulóban helyben kapnak további információkat a kampányról.

Változás a négy évvel ezelőtti helyzethez képest, hogy képviselőjelöltek több technikai támogatást és infrastrukturális segítséget kapnak a pártközponttól az egységesebb megjelenés és az üzenetek hatékonyabb közvetítése érdekében. Például egységes arculatú, többféle plakátot, központi szlogeneket és a kiemelten fontosnak tartott körzetekben vezető politikusok garantált részvételét a kampányban. Ahogy négy évvel ezelőtt, a szocialista képviselők most is aláírtak etikai nyilatkozatot, politikai megállapodást és készítettek vagyonnyilatkozatot is.

Az MTI úgy tudja, a kampány egy későbbi szakaszában Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is járja majd az országot. A miniszterelnökjelölt a programjain az egyéni választókerületek jelöltjeit erősíti majd, a kormányfő pedig egyetemi városokra épülő előadássorozatot tart a válságkezelés folyamatáról és eredményeiről.

Olvasóink írták

 • 13. lidocain 2010. január 15. 14:54
  „A távfűtés áfája péntektől öt százalékra csökken, miután az Európai Unió nem emelt kifogást január 15-ig a döntés ellen - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő pénteken Budapesten, a Magyar Villamos Művek észak-budai fűtőművében tartott kormányszóvivői tájékoztatón. (MTI)

  tapasztalt!

  külön a szives figyelmedbe ajánlanám,azt a részt,hogy
  "miután az Európai Unió nem emelt kifogást január 15-ig "
  de ezt még nem tudhatták amikor kiplakátolták mivel ma van január 15!

  én, veled ellentétben nem irok minősitő jelzőt...

  mellesleg: szarok a politikára.”
 • 12. Tapasztalt 2010. január 15. 14:08
  „lidocain, <moderálva>, magadat minösited! Hivatalosan mától 5% a távhö áfája, az egyik fő hir ma. Olvasni is kéne, nemcsak uszitani a fidesz érdekében!!”
 • 11. diverfrog 2010. január 15. 12:37
  „Ne szennyezzük a környezetet, egyik párt se plakátoljon... Versenyt írjunk ki erre...
  Vajh kibírják???”
 • 10. lidocain 2010. január 15. 12:34
  „"CSÖKKENTJÜK A TÁVHŐ ÁFÁFJÁT!!"
  majd ha ez eu hozzájárul. mert még nem tette meg....

  ´hazudtunk reggel délben és este.."
  és ez most sem lesz másként....”
 • 9. achilleus 2010. január 15. 11:15
  „"Mesterházy Attila a régebbi, élvonalbeli szocialista politikusokhoz képest "tiszta lappal indul" a baloldali érzelmű választók szemében"

  Ha a Zuschlag-ügytől eltekintünk.
  Egyébként pedig, ezek szerint vannak "nem tiszta lappal" indulók, még a baloldali választók szemében is: igen, ott lapulnak a lista 2-150. helye között, amennyiben "lapulásnak nevezhetjük Gyurcsány 4. és a többi országrontó előkelő helyezéseit.”
 • 8. mitudomain 2010. január 15. 11:12
  „Yuhuuuu :D bár azt nem értem, hogy a fideszt miért nem vágták meg egy kicsit amikor vagy 2 hónapja szórta tele szegedett a plakátaival, miszerint kéri mszp-t, hogy mondjon le.. arról mindenki hallgat :)

  Kicsit átalakítanám ezt a rendszert, a kampányok ne állami pénzből menjenek, hanem a párt saját tőkéjéből.. :)”
 • 7. abrakapokusz 2010. január 15. 10:56
  „Indul az ijesztgetés és a rágalomhadjárat, a volt titkosszolgálati vezetőre, és Gyurcsányra támaszkodva.
  Pompás!”
 • 6. antikos 2010. január 15. 10:25
  „hurrá...”
 • 5. Lacas 2010. január 15. 10:14
  „Több szemét lesz a köztereken”
 • 4. Hugó 2010. január 15. 09:59
  „Nem lopott pénzből kampányol, hanem a költségvetésből amit kapnak a pártok. Ha jól emlékszem akkor az átláthatóságot megszavazták volna a Parlamentben, de kútbaesett, mert a FIDESZ leszavazta. Vajon miért, mitől félnek, hogy belátnak a kasszájukba, hogy honnan van a pénzük.”
 • 3. Mathiasking 2010. január 15. 09:31
  „Apaaaaaaaaaaaaaa! Kezdőőőőőőőőőődik!”
 • 2. theseus 2010. január 15. 09:18
  „Mesterházy Attila a régebbi, élvonalbeli szocialista politikusokhoz képest "tiszta lappal indul" : ISM, Gyurcsány helyettese.”
 • 1. madártej 2010. január 15. 09:15
  „Szórjátok a pénzt, waze, van miből, mert loptatok eleget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenhat vonalon közlekednek a BKV-buszok

Negyvenhatra nőtt azoknak a buszvonalaknak a száma, amelyeken elindultak a járatok péntek reggel, a… Tovább olvasom