Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Péntektől akcióznak a trükkös tolvajok ellen

Az akció előtti eligazítást pénteken délelőtt az M1-es autópálya Sasfészek pihenőjénél tartották az akcióban résztvevő rendőröknek.
Akcióba kezdtek a fővárosi rendőrök pénteken a trükkös lopások visszaszorítására az utakon. A tapasztalat szerint ugyanis a nyári időszak közeledtével Budapest vonzáskörzetében elszaporodnak az olyan esetek, mikor autósokat állítanak meg a bűnözők valamilyen ürüggyel - például műszaki hibára hivatkozva - és amíg elterelik a sofőr figyelmét, elemelik a kocsiban lévő értékeket.

Az akció előtti eligazítást pénteken délelőtt az M1-es autópálya Sasfészek pihenőjénél tartották az akcióban résztvevő rendőröknek. A trükkös lopások miatt ugyanis fokozott ellenőrzést rendelt el Bozsó Zoltán, a budapesti főkapitány rendészeti helyettese. Az akció célja a trükkös lopások megelőzése, visszaszorítása és a mozgás közben szabálysértést elkövető sofőrök kiszűrése.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, legutóbb Húsvét környékén szaporodtak el a trükkös lopások az autópályákon. Az elsősorban külföldiekre specializálódott autós tolvajok leginkább az autópályákon dolgoznak, legtöbbször az M5-ösön és az M1-esen állítanak meg kocsikat. A figyelem elterelésre több módszerük van a tolvajoknak: valamilyen kitalált műszaki problémát jeleznek, vagy kiszúrják a kereket. Előfordul, hogy utánfutós kocsinál átvágják az utánfutó kábeleit. Rendőrségi, vagy egyéb hivatalos eljárást színlelnek, esetleg maguk kérik a segítséget, például útbaigazítást.

Az autós trükkösök legtöbbször nem alkalmaznak erőszakot és általában külföldieket választanak ki. A külföldi vendégmunkások haza- és visszautazásának idején - például ünnepekkor - ugrásszerűen nő az ilyen esetek száma. Az áldozatokhoz hasonlóan a korábban elfogott trükkösök sem magyarok voltak.

Olvasóink írták

  • 2. bo 2009. május 15. 16:41
    „Elsősorban románokra gondoltak. Sajna ez az ő módszerük. Az a szégyen, hogy tudják kik az elkövetők, csak az okos km korlátozás miatt esély sincs az elfogásukra. Majd meglátjuk az akció eredményét. Remélem összefogdossák a férgeket.”
  • 1. dodó 2009. május 15. 15:43
    „Miért pont ŐKET?
    Már a rendőrség is rasszista?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GVH: kartellgyanú a cukoriparban

Versenyfelügyeleti eljárást indított három cukoripari vállalkozás ellen a Gazdasági Versenyhivatal… Tovább olvasom