Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Péntektől ismét palotajátékok Visegrádon

A háromnapos programsorozat az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel.
Királyok, bajvívók, utcai komédiások és táncosok népesítik be péntektől vasárnapig Visegrád történelmi városrészeit a nemzetközi palotajátékok keretében - mondta el Cseke László főszervező.

A háromnapos programsorozat az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel - mondta a lassan 30 éves Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokról a főszervező. Az egykori királyi székvárosba látogatók a hétvégén egyebek mellett a visegrádi palotában, a Fellegvárban, a Salamon-toronynál találkozhatnak össze Kázmér lengyel, Károly Róbert magyar vagy János cseh királlyal és díszes kíséretével vagy éppen a lovagi tornák jeles bajvívóival, a mozgalmas párviadalok vitézeivel, a látványos csatajelenetek mellett pedig igazi várostromnak is tanúi lehetnek. A Duna-parton középkori hajókikötő és lovagi tábor várja az érdeklődőket, a városi parkban katonai tábor épül - tette hozzá Cseke László.

A lovagi viadalok mellett a látogatók megismerkedhetnek a középkor labdajátékaival, a királyi solymászok tudományával, betekintést nyerhetnek a visegrádi apródképző mindennapjaiba, gyönyörködhetnek a táncosok és mutatványosok vásári forgatagában, de bekapcsolódhatnak kosztümös élő sakkjátszmába vagy a Királyok útján végigvonuló fáklyás menetbe is.

Ebben az évben is itt lesznek a csallóközi lovas íjászok a Felvidékről, Pozsonyból a Szent Galahada Lovagrend, az olasz zászlósok Lancianóból, lengyel lovagok Tarnówból és Debnóból, Csehországból a Memento Mori Lovagrend, Németországból Liechtenstein lovag és kísérete, a Német Lovagrend, Szerbiából Svibor lovagjai Belgrádból és szlovén lovagok Bledből - emlékeztetett az egykori és mai események nemzetközi jellegére a főszervező.

A visegrádi palota ódon falai között különleges hangulatot és ízeket kínál a Királyi Borudvar, ahol a történelmi Magyarország legkiválóbb borait élvezhetik a vendégek, akik együtt lakomázhatnak a királyokkal és díszes kíséretükkel.

A szabadtéri színpadon többek között régizenei együttesek, kobzosok, táncosok várják a közönséget, a gyerekeket bábszínház fogadja, a vásári forgatagban pedig egész nap utcazenészek, komédiások és középkori életképek szórakoztatják a vendégeket az egész napos kirakodó vásár és középkori mesterségek bemutatója mellett.

A lovagi torna kivételével minden program ingyenes a szabadtéri színpadokon, a Salamon-toronynál és a kézműves vásárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat és autó ütközött Poroszló és Füzesabony között

A balesetben a gépkocsi vezetője megsérült. Tovább olvasom