Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Pénz és biztonság

Az életbiztosítás hosszú távra lekötött pénz. A bankkártya mindennapjaink fizetőeszköze. Össze lehet házasítani a kettőt? Kezdetben volt az életbiztosítás. Egyszerű üzlet: a biztosított fizetett, a biztosító – némi hozamot hozzácsapva – visszafizetett.

Szolid pénzügyi manőver, sima befektetés. Persze, nem mindegyikhez kellett orvosi vizsgálat meg kalkuláció, hogy ki meddig él. A közelmúltban a legnépszerűbbek az úgynevezett befektetési egységekhez kötött életbiztosítások voltak. Ezek lényege: az ügyfél befizeti az életbiztosítási összeget és e díj nagy részét a biztosítótársaságok olyan befektetési portfóliókba helyezik, amelyek az évek során igen komoly hozammal járnak.

A megtakarítások hasznosítására választott életbiztosítás elsősorban a hosszú távú befektetéseknek kedvez. A félretett díjakból fölhalmozott összeghez nem érdemes, de nem is szabad hozzányúlni. Ezért a biztosítótársaságok kiegészítő biztosításokat is kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek kedvük és igényük szerint helyezzenek el tetszőleges összegeket életbiztosításukban a hosszú távú megtakarítás mellett. Ezekhez a pénzekhez szükség szerint bármikor hozzá lehet férni. Csakhogy a pénz felszabadításának átfutási ideje hosszú, napokba, hetekbe telik.

A nagyvilágban időközben azonban megszületett a megoldás, amely egyesíti a hosszú távú befektetések előnyeit az azonnali pénzköltés élvezetével. Ez az újítás megérkezett Magyarországra is. Az Aviva Életbiztosító Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. a magyar piacon egyedülálló megoldással jelentkezett: az Aviva ügyfeleinek olyan közös bankkártyát kínálnak, amelynek segítségével ki-ki gyorsan, egyszerűen hozzáférhet az életbiztosításához kapcsolódó megtakarításához.

Vagyis: a biztosított gyorsan és egyszerűen válthatja készpénzre az életbiztosításába fektetett megtakarításait, ráadásul eredményes befektetéseit további biztosítási védelemmel egészítheti ki.

Többé nem kell levélben kérelmezni, jelezni a pénzfelvételi szándékot, kivárni a hosszú átfutási időt: a bankkártyával tulajdonosa szabadon vásárolhat itthon és külföldön, fölvehet pénzt a bankjegykiadó automatákból, interneten is vásárolhat. Ha utazik, akkor poggyász- és baleset-biztosítás védi. Mindennek a fedezete az életbiztosítási számlán felhalmozott befektetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég-Forsense: fölényes Fidesz-előny

Nem változott érdemben a két nagy párt támogatottsága közötti különbség októberben a szeptemberihez… Tovább olvasom