Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Pénzbírság a gárda egyenruhában ünneplőknek

Pénzbírsággal sújtott a szekszárdi rendőrkapitányság nyolc embert, akik március 15-én a feloszlatott magyar gárda egyesület egyenruhájához hasonló öltözetben jelentek meg a városi ünnepségen.
A rendőrség feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt indított szabálysértési eljárást hét férfi és egy nő ellen, közülük hétre 25 ezer, egyre pedig 30 ezer forintos pénzbírságot szabott ki - közölte Buda Bernadett, a kapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A feljelentettek a határozat ellen kifogással éltek, így bíróság dönt majd az ügyben - tette hozzá.

Csullag Józsefné, a Tolna Megyei Bíróság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a kifogás nyomán a Szekszárdi Városi Bíróság május 12-én tart meghallgatást.

Olvasóink írták

 • 12. Grétari 2010. április 30. 15:17
  „Engem felháborít ez a törvény,és azért,mert ennél sokkal komolyabb,és fontosabb dolgokban nem hoznak törvényeket,és szerintem az ennél súlyosabb problémákat kéne előbb törvényekkel megoldani.Mert az vicc,hogy pl:megkárosít valaki embereket azzal,hogy napi 20 ezer forintért lop,és nem csinálhatnak vele semmit,de ha nem károsít meg másokat,csak pl:épp gárdista ruhára emlékeztető ruhában ácsorog egy buszmegállóban,pénzbírság vár rá.Ezek szerint az ha más embereket megkárosít valaki az még nem bűn,de ha valaki nem károsít meg senkit az még bűn is lehet.Hát ez nagyon érdekes.”
 • 11. maros50 2010. április 30. 14:55
  „Grétari !
  Na ne már,hogy egy kisgyermek öltözékét hasonlítjuk össze a gárdások öltözékével.A rendőrök sem hülyék,hogy nem tudják megállapítani a törvénysértést.Hát nem kellene bevallani a törvénysértést az érintett személyeknek.
  Egyébként hosszú távon nem fog menni a masírozás.Abba kéne hagyni a bohockodásukat.”
 • 10. Grétari 2010. április 30. 14:27
  „A március 15.-ei ünnepségen,nagymamám is,fekete bakancsban,(mert ez tartja a bokáját),fekete nadrágban,fekete felsőben jelent meg,még jó,hogy nem kapcsolták le csorikámat.Szóval tényleg nevetséges ez a törvény.Ennyi erővel a susogós nadrágot,és a makkos cipőt is be lehetne tíltani,mert az is félelem keltő sokak számára.”
 • 9. jozko 2010. április 30. 07:57
  „Aruha teszi az embert! Nem a ruha teszi az embert! Válasszatok!”
 • 8. Grétari 2010. április 30. 07:29
  „A kisfiaméknál is az oviban az ünneplő,fekete nadrág fehér ing,fekete mellény,lehet,hogy akkor őket is előkéne állítani???Csak azt nem értem,hogy volt jó néhány fradi szurkoló,aki durva nagy botrányokat és károkat csinált rendszeressen,akkor a fradi szúrkolókra emlékeztető ruhákat,miért nem tíltják be,mert ezek szerint az is félelemkeltő.Szerintem vicc ez a törvény.”
 • 7. maros50 2010. április 30. 07:26
  „7.
  Na hehogy be magyarázd,hogy munkába mentek az érintett személyek? A munkavédelmis bakkancs nem fehér fűzős! A kettő között van külömbség.”
 • 6. qrumpli 2010. április 30. 04:38
  „Tisztelt megállt eszüek!
  Vannak olyan munkahelyek ahol kötelező a bakancs viselete
  (munkavédelmi előirás)
  Lehet csak íróasztalos munkahelyek léteznek?
  Vagy talán a kétkezi munkások nemis emberek?”
 • 5. maros50 2010. április 29. 22:36
  „Hát megáll az ész.Ezek a bakancsosoknak nincs törvényük? Hát mit képzelnek magukról? Börtönt nekik,majd megtanulják,hogy bakkancsban nem lehet mászkálni.”
 • 4. Apollo 2010. április 29. 22:21
  „Nagyon helyes ! <moderálva>”
 • 3. jozko 2010. április 29. 20:05
  „...a magyar gárda egyenruhájához hasonló öltözetben...Jó lesz vigyázni a "hasonló" öltözetekkel !/gyászt viselő, sötét öltönyben érettségizők, diplomázók, vagy akik csak úgy kedvtelésből hordanak sötétet, mert slankít/ De leginkább az ilyen hasnló-minősítésekkel! Mert ugye a paprikáskrumpli az legyen paprikáskrumli! A krumplis tarhonya hasonlít- de az nem paprikáskrumpli. no azért.”
 • 2. Léni 2010. április 29. 17:11
  „Ott, ahol a legnagyobb ellenzési párt kordontbont büntetlenül, azt lehet hinni, hogy
  mindenki azt csinálhat amit akar! Most pedig ők lesznek a "pallosok", akik mindenkire
  le sulythatnak?”
 • 1. igaz1017 2010. április 29. 16:58
  „Demokratúra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar sörök a világ legjobbjai között

Több aranyérmet nyertek a magyar sörök a Monde Selection nemzetközi minőségellenőrző intézet szigorú… Tovább olvasom