Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Pénzért eltűnnek a rendőrségi akták

Évente 20-30 nyomozót kell védelem alá helyezni, nem egyszer a családjukkal együtt, mert életveszélyesen megfenyegetik őket - ezt mondta a Népszabadságnak adott interjújában a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának szolgálatvezetője.
Frankberger Ferenc tapasztalatai szerint az alvilág gyakran próbálkozott a hatékony rendőrök lejáratásával, de sokszor már nem érik be ennyivel és jönnek a fenyegetések.

Frankerberger Ferenc a vasárnap közölt interjúban beszélt arról is: egy gyakrabban fordul elő, hogy a rendvédelmi szervektől olyan információkat szivárogtatnak ki, amelyek szolgálati, sőt, akár államtitkok is lehetnek. Nagyon sokan vannak, akik örömmel fizetnek a bűnügyi információkért: bűnszerveztek vezetői, tagjai, az őket képviselő ügyvédek, szakértők. Az utcai járőrtől a rendvédelmi szervek legfelső vezetéséig minden szinten szükségük van "egy-két emberre", aki segíti őket. A szervezett bűnözés rendvédelmi támogatás nélkül nem igazán tud működni - mondta. Sokba kerülne egy drogcsempész szervezetnek, ha éppen akkor érkezne a szállítmánya a határra, amikor a legjobb ellenőrök vannak szolgálatban - tette hozzá.

Pénzért egész akták megszerezhetők - fogalmazott Frankerberger Ferenc. Előfordul, hogy bizonyítékok tűnnek el rejtélyes módon, és volt már példa arra, hogy az alvilág számára fontos ügyben hatékonyan dolgozó nyomozót saját felettesei akadályozták meg a nyomozás sikeres befejezésében. Szerinte mindez nem túl gyakori, bár az efféle esetekből egy is több a soknál.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom megállapodása nem tartozik a védelmi szolgálat illetékességébe. Frankerberger Ferenc megítélése szerint azonban alkotmányosan aggályos, ha egyértelműen politikai megállapodást köt egy rendészeti területen működő érdekképviselet egy párttal - olvasható a nol.hu internetes oldalon.

Olvasóink írták

 • 7. tarjani 2009. június 22. 06:27
  „" 5. hozzászólás garbon 2009.06.21. 18:20

  Megáll az ész ilyen rendőrségünk van ennyire korruptak. Fel kell oszlatni az ilyen szervezetett és újjá kell szervezni minden ergyes rendeő csak fedhetetlen és makulátlan lehet."
  Csak az a baj, ha ezek mind eltűnnek a színről, akkor csak a "rokkant nyugdíjasok" táborát erősítik, kb. 150.000-200.000,- Ft-os havi bevétellel.”
 • 6. kuyulu 2009. június 21. 19:52
  „Méghogy pénzért?? Ott a Széchenyi téri nagy házba ahol a mérleg billen jobbra balra ott is bármi megtörténhet!! De meg ám!! Ráadásul a végén az felügyeli a biztos pontos ügymenetet aki a följelentést tette alaptalanul.
  És hova menjen a kisember ezek után panaszra?El még Szegedről is.”
 • 5. bo 2009. június 21. 19:40
  „"Feddhetetlen és makulátlan" Csecsemőkkel nem lehet rendőrséget szervezni!:-)))”
 • 4. garbon 2009. június 21. 18:20
  „Megáll az ész ilyen rendőrségünk van ennyire korruptak. Fel kell oszlatni az ilyen szervezetett és újjá kell szervezni minden ergyes rendeő csak fedhetetlen és makulátlan lehet.”
 • 3. CID 2009. június 21. 17:08
  „Jesszus, tényleg van ilyen ? :O”
 • 2. mentelmi-jog 2009. június 21. 16:17
  „Minden szinten van egy-két ember aki nincs benne a buliban. Nem ezt akarta mondani?”
 • 1. achilleus 2009. június 21. 16:09
  „Nem értettem jól. És a mundér becsülete Frankerberger úr? Eddig váltig tagadott mindenki mindent, most meg "előfordul", "nem túl gyakori", "minden szinten 1-2 ember". Nahát!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés a KSH előtt: Fingani ér?

Skandálunk! – kiabálták a statisztikai hivatal előtt a Kétfarkú Kutya Párt és a 4K! demonstrációjának résztvevői szombaton. Tovább olvasom