Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Pénzt kaphatnak a pályakezdő gazdák

Négymilliárd forint kerettel hirdetné meg november végén a Vidékfejlesztési Minisztérium a fiatal gazdák pályakezdéséhez nyújtandó támogatási pályázatát.
A Magyar Nemzet  írása szerint a Vidékfejlesztési Minisztériumban elkészült a támogatások részletes feltételeit tartalmazó rendelet tervezete, amit szakmai véleményezésre kiküldtek. A pályázóknak öt évre - és legkésőbb a harmadik évtől - főállásban kell vállalniuk, hogy gazdaságot hoznak létre és abban agrártermelést végeznek.

A Magyar Nemzetben Kiss Miklós, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Országos Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának elnöke elmondta, javasolják a tárcának, hogy véleményezési lehetőséget kapjanak a pályázó személyekkel kapcsolatban. Így azokhoz kerülnének a támogatások, akikről tudható, hogy valóban hivatásszerűen akarnak gazdálkodni.

Javasolják azt is, hogy a pályázóknak nyilatkozniuk kelljen arról, hogy a megelőző egy évben nem voltak tagjai, tulajdonosai vagy vezetői mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó vállalkozásnak. A tervezet szerint pályázni 2011. november 28. és december 15. között lehet, és nem lesz lehetőség hiánypótlásra. A pályázatot felfüggeszthetik, ha a keret kimerül.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. október 22. 08:02
    „Az erőszakos iparositás ellenkezője.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó borult fel Budapesten

A kenyeret és péksüteményt szállító teherautó a sínekre borult. Tovább olvasom