Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Per a Zepter ellen

Úgynevezett közérdekű keresetet indít az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) a Zepter International Ungarn Kft. ellen, mert a szervezet megítélése szerint a vállalat tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaz.
Az egyesület csütörtöki közleménye szerint a közvetlen értékesítést alkalmazó cég minden felelősséget a főként alacsony nyugdíjjal és jövedelemmel rendelkező vevőire hárít, saját maga semmilyen kockázatot nem vállal, amikor valamilyen terméket áruvásárlási kölcsönnel értékesít.

A Zepter a vevőkkel olyan szerződést köt, amelyben egyebek mellett az áll, hogy a fogyasztónak abban az esetben is teljesítenie kell fizetési kötelezettségét, ha az áruvásárláshoz kért kölcsönt végül nem kapja meg. A megállapodás alapján a Zeptert akkor sem terheli felelősség, ha egyébként közreműködött a hitel ügyintézésnél. Az OFE szerint azért is tisztességtelen ez, mert a Zepter annak tudatában köti ki ezeket a szerződési feltételeket, hogy sokan az áruvásárlási kölcsön lehetősége nélkül meg sem kötötték volna a szerződést - áll a dokumentumban.

Az egyesület szerint az is tisztességtelen, hogy Zepter kötbér kér, ha a vevő az elmaradt kölcsön miatt nem tud időben fizetni. Ráadásul a kötbér aránytalanul magas, különösen összehasonlítva azzal a kötbérrel, amelyet a Zepter saját magára vonatkoztatva szab meg. A Zepternek az első harminc nap alatt napi 0,8 ezrelék kötbért kell fizetnie, ami 100 ezer forintos termék esetén napi 80 forintot jelent. Ezzel szemben a vevőnek a teljes vételár után számított 25 százalékos kötbért kell fizetnie a cégnek, ha a részletfizetés megkezdése után bármikor három egymást követő részletet nem fizet meg, és a Zepter eláll a szerződéstől - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. fogyasztó 2009. július 12. 13:50
  „Győben már tavasz végén önálló fogyasztók érdekvédő támogatásaként pert indítottak a rendkívűl szokatlan értékesítések miatt.

  Ott a Deák Ferenc Jogi Kar mellett több éve dolgozik Országbíró Zoltán igazgató vezetésével az RFC Fogyasztóvédelmi Társadalmi Intézet. Országos illetékességgel foglalkoznak nagy értékű fogyasztói károkkal.

  Dr. Papp Sándor, Dr. Bognár Csaba, dr. Litresits András jogi képviselőként több tárgyalás után a bizonyítás részleteinél tartanak a Zepter elleni konkrét perben.

  Az egyetem és az MFPÉE társadalmi szervezet szakemberei országos példának tekintik a fogyasztói károkozás ezen példáját!

  Mindenki figyelmébe ajánlom a FOGYASZTÓVÉDELEM MAGYARORSZÁG online hírválogatást, magazint!”
 • 30. Szkeptikus2 2009. július 05. 19:35
  „Philip Zepter a cég tulajdono!, Utólagos javításként mielőtt szó érné a ház elejét!!!”
 • 29. Szkeptikus2 2009. július 05. 19:01
  „Most jutottam el odáig, hogy elolvasam a Zepterről alkotott véleményeket!! Sajna ténylegesen itt is azt látom, hogy mi Magyarok olyan ellenségesek vagyunk egymással, hogy az valami őrület! Ez a kis ország tele van rossz indulatú emberrel na meg sokan itt élik ki magukat, mert a mindennapi életben nem kapnak teret!! Zepter kereskedő vagyok és megmondom őszintén anno azelőtt szkeptikusként álltam a termékekhez Én is , de haza hoztam az edényeket és azóta imádom!! Nekem az a véleményem, hogy akinek negatív véleménye van az legyen bármilyen téma nagyon nagy a valószínűsége, hogy nem kapott elég információt!!! Zepter nevet talán azért kapta/ itt vissza vezetnék az információ hiányra!!!/ , mert Fhilip Zepter a cég tulajdonos!! Emberek , ha valakinek van valami kérdése és nincs megelégedve , akkor nyugodtan kérdezzen nagyon szívesen válaszolok és nem akarok eladni!!!!!!!

  Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok!

  A helyesírási hibákért viszont előre ellnézést kérek!!!!!!”
 • 28. flexsnake 2009. június 29. 17:51
  „26 múlthéten vettem egy adidas futócipőt a boltban 9900ft :) Milyen 10szer drágábban mikor egy bovli is 5-6 ezer....”
 • 27. flexsnake 2009. június 29. 17:49
  „26. önök a tvshop reggeli félóráját látták. Most jön a telefonos jósnő és a távgyógyító :)
  a csodalámpára én is sokat köszönhetek, ha nincs akkor ma nincs fejem mert elvesztem. Most van kettő is.
  Gyógyítja a rákot, kinő tőle a haj még a fenéken is és ha 45fokos szögben a talpat csiklandozza az bizonyítottan jótékony hatással van a prosztatára....
  Kezdőkoromban én is írtam reklámot, mágikus hengernek meg mindent törlő textilruhának. Sőt még csodafőzőedénynek is ami kis híján leégette az egész stúdiót....
  Hajrá direkt marketing! Minden vendégünk egy darab aranyeret kap ajándékba :D”
 • 26. kislara 2009. június 28. 21:44
  „Mindenki csak kántálja a szidalmakat, gondolom sokan örülnek, hogy végre van megint mit szidni és ez a vasárnap is gyorsabban telik.De hát ilyenek vagyunk mi magyarok.A zepter termékek csodálatosak én 15 éve használom.A bioptron lámpáról csak annyit szeretnék mindenkivel megosztani, ha nem találtunk volna rá, a kislányom bal lába mára csonka lenne, az orvosok is lemondtak róla.Mára már csak az edényeiben készítek minden ételt és számunkra igenis fontos, hogy nem agyonégett olajban készítjük a húsételeinket és sorolhatnám...A zepter nem nonprofit vállalat, és azt el kell fogadnunk, hogy a minőséget meg kell fizetnünk mindig.Kérdezem én:Miért vásárolják meg sokan az adidas sport cipőt akár 10 szer drágábban az emberek, mint a kínais ugyanolyat.Gondolom, mert sokkal kényelmesebb, védi az ízületeket, és minőségi termék, meg persze sokkal tovább tudjuk használni, mint a hagyományosat.
  Ne gondolkozzunk ennyire primitíven emberek!Ja, és aki nem használja az legalább ne irjon be nevetséges kommentárokat, hiszen azt sem tudja éppen miről ír.
  HAJRÁ ZEPTER!”
 • 25. persona 2009. június 28. 16:07
  „http://nol.hu/belfold/erzsike_nene_zepterkeje”
 • 24. persona 2009. június 28. 14:18
  „21. Természetesen! :)
  Először is, senki sem vonta azt kétségbe, hogy a Zepter termékek jók. Az üzletpolitikával van baj, nyilván ez az oka a cég ellen folyó pernek is. Pont ezért felesleges ez a Zepter-sztárolás, mivel aki eddig használta, az ezután is fogja, aki meg nem, az ezután sem. Van akinek megéri, van akinek nem.
  Másodszor, hozzászólásának stílusából arra lehet következtetni, hogy mindenki hülye, aki nem Zepterben főz. Ehhez hasonló szöveget a termékbemutatókon lehet hallani.
  Harmadszor, legyen kedves behatóbban tanulmányozni a helyesírási szótárt, mert mostani produkciója lapján Ön nem okosabb, mint egy ötödikes..
  Üdv, persona”
 • 23. flexsnake 2009. június 27. 23:48
  „Én meg csak a VOK-ra esküszök. Nem valami tvboltos meg ,,most rendelj és küldünk még..." hülyeség. Nem is árubemutatós ebédelős ajándék minden látogatónak. Csak sima vas VOK. Olcsó kínai de negyedórán át még sütök miután alatta a tűz még nem ég. Egy-két órán át tartja a hőmérsékletet és megveszem 1000-2000ft-ér.”
 • 22. flexsnake 2009. június 27. 23:43
  „16. a hitelezéssel kapcsolatban, így az áruhitelről, pláne a zepteres vásárlásokról hosszan tudnék írogatni. Nem biztos hogy csak jókat, de szerencsére ez még banktitok. Így talán nem kapok követ a fejemre. De nem ártana ha átgondolnák z ügyfelek hogy egy áruhitelnél mibe mennek bele. Mindenhez két ember kell.
  A vásárlók 80%a 50év feletti vagy nyugdíjas, könnyen ,,meggyőzhető".”
 • 21. regmu 2009. június 27. 20:47
  „Tisztelt persona!
  Kifejtené bővebben a hozzám szólását?”
 • 20. persona 2009. június 27. 18:27
  „Tisztelt Regmu, asszem jobban tette volna, ha meg se szólal..:)”
 • 19. Nostradamus 2009. június 27. 08:46
  „Hát akinek ez kell a boldogságához, vegye ezt a csodaedényt. Én úgy vagyok vele, hogy nagyanyám lábasa is jó... és nem vagyok irígy, egyszerűen nem érdekel a Zepter. De a vevői nyavalygása sem.”
 • 18. sőndör 2009. június 26. 10:59
  „lehet dícsérni is meg szapulni is bármelyik gyártó termékeit, itt most az képezi ahírt, hogy egy igen drága termékeket forgalmazó cégről van szó, mert más átlagos felesleges termékek és csetresforgalmazók esetében senki sem reagált volna !”
 • 17. IVY 2009. június 26. 09:36
  „A Bioptron lámpa nálam csak a felületi sebek kezelésénél vált be. Arra tényleg jó.
  A fejfájást sem múlassza el, -hiába lámpázom 4 x 2 percben, naponta többször a búrámat.....”
 • 16. regmu 2009. június 26. 08:34
  „Tisztelt hozzászolók!
  Szeretném megemlíteni,téves az a hozzászólás amelyben az áll,hogy ha "Ha vásárolok egy mosógépet hitelre,hazavihetem,ha veszek egy zepter lábast, akkor kapom meg ha kifizettem. Hogy is van ez?"
  NEM ÍGY! Ha valaki megrendeli és hitelre akkor megkapja 2 hét múlva és csak 1 hónap mulva kezdi fizetni a "hitelt" kérdés mit értünk hitelnek? Amennyiben megveszünk egy mosógépet, Tv-t, netán jobb híján autót akkor valóban az hitel és nem időálló. Amikor kihozzuk ezeket a termékeket kérdezem? Mennyit ér? Visszahozza az a mosógép, TV, autó az árát? Nagyon könnyelműen szapulják a Zeptert,hiszen nagyon-nagyon sokan nincsenek tisztába maga a technológiával, a megtakarításokkal hiszen csak azt halják,hogy Zepter akkor az csak drága és "szar" lehet. Végül is hálla nem vagyunk egyformák. Én igen is használom a Zepter termékeket és tapasztalom az egészségemen, a kiadásaimon, az időn, és egyébb pozitív dolgokat. Nekem többet ér a családom,időm, egészségem mintsem hogy órákig álljak a konyhába és később diétáztassam a családom. Hálla nekem nagyon bejött, korekt volt a kapcsolattartóm, mái napig és igen is az egész családom látja, érzi, tapasztalja,hogy ha valaki rendesen fizeti azaz hitelre semmi féle kötbért nem kér!!!! Nekem teljesen visszajön ar ára és megis tudom vele sporólni a "hitelt" Nekem ez nem hitel. Annó én is vásároltam előtakarékosságra,ott valóban akkor kapja meg a terméket amikor kifizeti. Ez 10 éve volt . Ott is, ha nem időben fizettem akkor sem kaptam semmiféle felszólítást, kötbért ez nem fedi a valóságot.
  Vannak nagyon sok írigy emberek,mert azt hiszik,hogy csak a "gazdagok" vehetnek ilyen termékeket,hát nem igaz. Az egyik koleganőm is akinek valóban nem magas velem együtt a fizetése és van három gyereke Ő is ezt a márkát használja és bizony nincs gondja,hogy a hó végén mit is adjomn a három porontyának. Ezeket csak az tudja aki tud egy kicsit máskép is gondolkozni és nem a kifigásokat keresi. Senkit nem köteleznek arra,hogy vásároljanak!!!!!! Azt hiszem ez nem luxus, viszont amit "kidobok az ablakon" TV, Mosogép, később az autó amibe nem is szeretnék belefolyni, mert mindenkit csak panaszkodni hallok,ahelyett, hogy megfelelt volna neki egy olyan gépjármű ami miatt most nem a házát féltené. Egyszóval el lehet gondolkodni és lehetne itt minden multi céget perelni, és szapulni.”
 • 15. koelo 2009. június 26. 00:54
  „Ha meg nem probaltakok az AMC-et, akkor ep it az ideje! Nem mondom hogy a Zepternek nincsen minosege de az AMC az AMC! Itt a link , nezetek belle http://www.amc.info/”
 • 14. Mignon 2009. június 25. 23:11
  „Nem akarok untatni senkit, engedjetek meg egy kis törtenetet a
  "Zepter"-röl.

  Napoleon csaszarra koronazasa (1804. december 2, Notre Dame, Parizs), alkalmaval az ö "Zepter"-jet,
  azaz "jogarat", amit allitolag mar 1.000-eve Nagy Karoly is hasznalt,
  odaadta föudvarmesterenek, hogy huzzak at uj barsonnyal a nyelet. (Elhasznalodott volt.)

  Az udvari karpitosok lefejtettek a botrol a regi bevonatot, es elötünt egy, a botba faragott iras:

  "Ez a bot, a kantor tuljdona. Anno Domini 1283."

  Tehat, a kiralyi jogar, igazabol egy templomi kantor vezenylöpalcaja volt!

  Nem akartak Napoleon kedvet elrontani, a fadarabot uj barsonnyal huztak be.

  Azota is muzeumban mutogatjak ma is Parizsban a francia kiralyok "jogar"-jat!!!!

  Zepter-jet! :D:D:D

  Bocs, ha hosszu voltam!

  Sziasztok.”
 • 13. kiskacsa 2009. június 25. 22:52
  „A Bioptron lámpa (mármint a nagy) egy 12V 80W-os hidegfoncsoros halogén izzóból és a nemtom hány fokos szögben beállított polarizáló tükörként alkalmazott öt réteg egy mm-es közönséges ablaküvegből áll. A többi a marketing. Energiájából felszíni kezeléseknél többre, sajnos nem futja. Arra viszont hatékonyan alkalmazható.”
 • 12. Mignon 2009. június 25. 22:12
  „Azt nem ertem, miert hivjak a ceget "Zepter"-nek?
  A Zepter magyarul = iogar.
  (Amit a kiraly a jobb kezeben tart, ugye a bal kezben az orszagalma van).

  Vagy, ez a "jogar" (en inkabb :"furkosbot"-nak neveznem), nem is veletlen..............????
  :):)”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncepciós eljárás indult Dávid és Herényi ellen?

Koncepciós eljárás indult Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen a lehallgatási botrány ügyében - ez… Tovább olvasom