Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Pér három pilléren

Egy önkormányzat, mégis háromfelé kell gondolkodnia: a 2500 lakóból a legtöbben Péren laknak, de gondolni kell a néhány házas, mindössze 25 lakosú, Pérhez tartozó Püspökalapra, és arra a településre, amelyiknek csak a neve puszta, és ahol egy kisebb községre való számban élnek, Mindszentpusztára.

Soha nem jöhetett volna jobbkor az állami támogatás Pérnek, mint az, amelyik az év utolsó napjaiban futott be. A község az önhibáján kívül hátrányos települések közé tartozik, s ezt a kormányzat most négymillió forint támogatással ismerte el. A kérdésre, hogy mire fordítják, Hahn László polgármester nagy sóhajjal válaszolt. Bárcsak az lenne a kérdés, hogy mit fejlesszenek belőle, de hát nem nagyon kellett töprengeni a négymillió felhasználásáról. A működéshez felvett folyószámlahitelt egyenlítették ki belőle, ezért aztán nem adóssággal, fejfájással mennek át az új esztendőbe.
Arra a kérdésre, mi jót hozott Pérnek 2005, a válasz az volt, „vagyonfelélést”, de azért fejlesztgetett is a község. A sportpályán lévő épület az önkormányzaté, azt például felújították, két utcában építettek járdát, és az utak javítására is elég sokat sikerült elkölteni. A pénzszűkében is igazán gavallérosan gondoskodik az önkormányzat mindazokról, akik rászorulnak a támogatásra. Minden újszülött édesanyja például nyolcvanezer forintot kap a községtől, ha ikrekkel tér haza, akkor a kétszeresét. Most karácsonyra segítette az önkormányzat a 60 év felettieket, a rokkantnyugdíjasokat, a gyereküket egyedül nevelőket, és azokat, akiknek három, vagy annál több gyerekről kell gondoskodniuk. Az idén Pér úgy próbált segíteni magán, hogy több pályázaton is indult. Sikertelenül, de ez nem szegte az önkormányzat kedvét. Talán majd jövőre – mondja a polgármester, és 2006-ban remélhetőleg a kintlévőségei is befolynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Kattogó lámpa”

A Győri Nők Független Szervezete a jótékony célú rétesárusításból befolyt bevételét a vakok és… Tovább olvasom