Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Pér utol akarja

érni magát

Október 1-jén kilenc polgármesterjelöltből kellett választaniuk a périeknek, majdhogynem csúcs volt ez, Abdán voksoltak ilyen sok jelöltből. A helyiek egy olyan fiatalembert választottak végül, aki csupán néhány éve költözött a községbe.
Herold Ádám harmincéves, 2000-ben vásárolt parasztházat Péren, felújíttatta, 2003-ban vette birtokba. Nős, október előtt Győrben az egyik pénzintézet alkalmazottja volt. Tanítóképző főiskolát végzett, s most a Pécsi Tudományegyetemen egyebek között az uniós kulturális és gazdasági kapcsolatok szakát végzi, két év múlva kaphat diplomát. Az újságíró azzal kezdi a vele való beszélgetést, hogy megvallja, amit egy helybeli vállalkozónőtől hallott. E szerint a jóképűsége miatt választották őt a kilenc jelölt közül.
– Szeretném hinni, hogy mégsem egészen ezért. Volt elképzelésem, határozott elképzelésem, merre kellene mozdítani Pér szekerét. A község bizony nincs valami jó helyzetben. Adósságot örököltem, a Győr környéki települések közül úgy gondolom, Pérnek a legkedvezőbb a helyzete és alighanem a legkevésbé tudott élni eddig lehetőségeivel. Ami az előnyöket illetné, egyik a megyeszékhely közelsége, főútvonal mellett vagyunk, autópálya közelében, repülőterünk van... Ugyanakkor nagyon kevés helyben a munkahely, Pérnek nincs ipara. A szomszéd Töltéstaván mintegy négyszáz embert foglalkoztatnak helyben, tőlünk viszont több százan ingáznak munkahelyükre. A repülőtér annyit hozott számunkra, mondom, hozott, hogy dolgoznak ott néhányan. Meggyőződésem volt és maradt, hogy nagy-nagy lehetőségeink kínálkoznak. Függetlenül attól voltak, vannak és lesznek, hogy az országnak éppen milyen gazdasági nehézségei vannak. Meggyőződésem, hogy tudunk és fogunk is élni az előbbivel, s azzal például, hogy övezetet alakítsunk ki az ipar számára és ennek gyümölcsét élvezze Pér, Püspökalap és Mindszentpuszta lakossága.
A község képviselő-testületé-

nek kilenc tagjából öt új. Herold Ádám nagyon szerencsés összetételűnek tartja a testületet s jó képességűeknek a tagokat. Olyan emberekkel dolgozik, akik vele együtt vallják, most tényleg tenni kell Pérért.
Az új képviselő-testület egyike dr. Demetrovics Szilárd. A községben élő háziorvos azt mondja, ennyire még nem teregették ki a falu pénzügyeit, ahogy rövid működésük alatt megtették az új polgármester irányításával. Úgy vélekedik, Herold Ádám nemcsak ígért, sorra nekikezdett máris annak, amiről kampányában beszélt. Az új polgármester figyel a képviselő-testületre, érezniük kell, hogy számít rájuk. A képviselők és a polgármester egymásra találtak, nagyon előnyös, ahogyan ösztönözni képesek egymást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom