Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Perbe fogják a jegyzőt a West Balkán-tragédia miatt

Pert indít a VI. kerületi jegyző ellen a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia egyik áldozatának családja.
A Magyar Hírlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a jegyzőnek jogkörénél fogva kötelessége lett volna ellenőrizni a rendezvény helyszínét.

A pert közigazgatási jogkörben okozott kár miatt indítja a család, és több millió forintot kér.

Arra a felvetésre, hogy ha a szervezők nem jelentették be a rendezvényt, akkor az önkormányzatnak arról honnan kellett volna értesülnie, Békefi László ügyvéd azt mondta: a partik nem voltak előzmény nélküliek, már tavaly is több hasonlót rendeztek. Így szerinte a hatóságnak kötelessége lett volna a rendezvényről információkat gyűjtenie, főként azért, mert azokra nagyrészt tizenévesek jártak.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. április 29. 12:27
    „Békefi úr! A védencei azért csinálták mert nem szólt senki? Másra kell verni a balhét mert az ön védencei nem tudnak számolni?Tudom minden példa sántit de valószinűleg(?) ezért nem lehet felhajtani az autópálya lehajtóján se ugye?”
  • 1. allegro 2011. április 29. 11:38
    „Hát igen! A felelősség kérdése messzire vezethető. Vagy nem is annyira messzire. Az egyik meghalt lánynak jogász az anyukája. Rózsadombi lakók. És mit keresett a West Balkánban egy ilyen elit család lánya? Azt, amit mindenki más gyereke is. Egyébként a legkönnyebben megközelíthető hely, ahova tényleg sokan eljuthatnak, és 3-4 villamosmegállónyi távolságra miért ne ment volna el ez a szerencsétlenül járt lány is, biztonságosnak vélve a távolságot és a helyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FTT: legyen kötelező megújítani a bizonyítványokat és a tudást

A Felsőoktatási és Tudományos Tanács szerint a felsőoktatási intézmények demográfiai problémáira megoldást jelenthet az a javaslatuk. Tovább olvasom