Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Perel a legfőbb ügyészség

A közérdek sérelmét állapította meg a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében, ezért polgári pert indít – közölte a legfőbb ügyész hétfőn Budapesten.
Polt Péter a sajtótájékoztatón elmondta: a Szalay utcai ingatlan ügyében azt állapította meg az ügyészség, hogy az azzal kapcsolatos szerződések láncolata jó erkölcsbe ütközik, közérdeket sért és ezért semmis. Az ügyészség az általa kifogásolhatónak tartott szerződéseket polgári bíróság előtt támadja meg felperesként, az alperesek a vitatott szerződéseket megkötő cégek lesznek. A szerződés jó erkölcsbe ütközését és semmisségét a bíróság mondhatja majd ki. A kormányfőt is érintő fideszes feljelentések nyomán ugyanakkor büntetőeljárást nem indított az LÜ. Polt Péter hangsúlyozta: a jó erkölcsbe ütközés nem morális értékítéletet jelent, ez egy törvénybe foglalt fogalom. A tartalmára nézve pedig vannak bizonyos iránymutatá-

sok. Pálvölgyi Ferenc főosztályvezető ügyész elmondta, hogy az ügyészségi kereset az Altus Rt., valamint a Közlönykiadó jogutódja, a Humán-Jövő 2000 Kht. a szerződő felek egyik olyan szerződése miatt készült, amely az ingatlan bérbe vett részében végzett beruházásáról szól. Közölte: a Szalay utcai ingatlan ügyében a szerződő felek ellen indít eljárást az ügyészség, de a keresetlevelet még nem írták alá. Arra a kérdésre, hogy a keresetlevélben szerepel-e Gyurcsány Ferenc vagy Szilvásy György neve, nemmel felelt. (mti)

Batiz: korábban nem volt kifogás

Batiz András kormányszóvivő közölte: sem a jó erkölcsöt, sem a közérdeket nem sértette, mint ahogy az államnak sem okozott semmilyen kárt a legfőbb ügyész által kifogásolt szerződés, ezt korábban maga Polt Péter állapította meg. Nyakó István MSZP-szóvivő „csak reménykedni tud abban, hogy Polt Péter nem a kampányba akar beszállni a Fidesz mellett”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelné vagy csökkentené a nyugdíjkorhatárt?

Tovább olvasom