Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Perelne a Karancs egykori gyártója

Jogi lépéseket fontolgat az évtizedek óta Karancs néven kapható gáztűzhely gyártója, a salgótarjáni Wamsler SE, egy másik, szintén Karancs néven a forgalomba került tűzhely miatt. A Wamsler ugyan 2007 óta már nem gyártja a Karancsot, de a készülék még kapható az üzletekben.
A gyártó azért szeretné jogi útra terelni az ügyet, mert véleménye szerint más termékeikben is meginoghat a vevők bizalma a másik, azonos nevű tűzhellyel szerzett tapasztalatok miatt.

Karancs néven évtizedekig gyártottak Salgótarjánban gáztűzhelyet. Nemrég ugyanazon a néven egy másik gáztűzhely is megjelent az üzletekben. Az eredetit gyártó Wamslerhez azóta több tucatnyi panasz érkezett, mert a vevők az azonos név alapján azt gondolják, hogy a Karancs néven vásárolt - és meghibásodott - készüléket ők gyártották - mondta el a Független Hírügynökségnek Wikonkál Éva, a Wamsler Kommunikációs munkatársa.

Az eredeti Karancsot már 2007 óta nem gyártják, de még kapható a boltokban. Mivel a vevők bizalma a másik Karanccsal szerzett tapasztalatok miatt meginoghat a Wamsler többi termékében, a cég jogi lépéseket fontolgat. A Karancs nevet nem védették le, de a cég jogásza már vizsgálja, hogy mit tehet a Wamsler.

Vásárlók és gázkészülék szerelők azt mondták, hogy a "másik Karancs" készülék papírjain nincs feltüntetve a származási ország, egyetlen minőségi tanúsítványa az Európai Szabványt jelző "CE" felirat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megütöttek egy mentőst

A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. Tovább olvasom