Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Perkovátz szavaztatja a soproniakat

Perkovátz Tamás arra kéri a soproniakat, hogy tegyenek javaslatot, mi legyen a Deák tér sorsa. A vállalkozó kiadványt juttat el a háztartásokba, melyben lesz egy szavazószelvény is.
Perkovátz Tamás arra buzdítja a város lakosságát, hogy szavazatukkal nyilvánítsanak véleményt a Deák tér ügyében. – Kiadványt juttatunk el az összes soproni háztartásba, melyben a nyílt levél mellett szavazószelvény található – mondta Perkovátz Tamás, majd hozzátette, kér mindenkit, hogy kitöltve dobja be azt a Perkovátz-ház előtti urnába. – Amennyiben igaza is lenne Walter Dezső polgármesternek abban, hogy mögöttük harmincezer, mögöttünk kétezer ember áll, akkor is figyelembe kellene vennie a kisebbség véleményét. A konszenzusos demokrácia éppen azt jelenti, hogy az alkotmány lehetőséget biztosít a kisebbségi véleménynyilvánításra.
Perkovátz Tamás a Széchenyi térre kihelyezett urnát megfigyelőkamerával látja el, amely a nap huszonnégy órájában rögzíti a képet. – Fontosnak tartom, hogy az emberek jöjjenek el és nyilvánítsanak véleményt. A kamera élő képe az interneten bárki számára hozzáférhető lesz. Az urna június végéig lesz a téren, miután lezárul a szavazás, az eredményt nyilvánosságra hozzuk.
– A Deák Tér Fórum minden jogorvoslati lehetőséget kihasznált. Az uniós támogatási és kivitelezői szerződések aláírása után a munkák megkezdődtek – nyilatkozta a Kisalföldnek Kalmár István alpolgármester. – Úgy gondolom, nem valós civil kezdeményezésről van szó, csupán politikai hangulatkeltésről. A város minden lehetőséget megadott az egyeztetésre, ma már a kivitelezőkön van a sor. Remélem, a tavaszi átadáskor a soproniak döntő többsége egyetért majd azzal, hogy megérte elkezdeni ezt a fejlesztést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányokra vadászott - eltalált egy nőt

Könnyű sérülést szenvedett az a huszonnyolc éves nyírbélteki nő, akit egy légpuska-lövedék talált… Tovább olvasom