Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Permetezik a gesztenye-

fákat

Sopron Munkatársunktól Az eddigiektől eltérően idén először magasnyomású gép segítségével, környezetbarát módon védik meg Sopron gesztenyefáit az aknázómoly károsításától. Az összesen 686 növény a rovar- és gombaölő vegyszeren kívül tápanyagot is kap.
A megyei növény-egészségügyi és talajvédelmi állomás speciális magasnyomású gépével permetezik a közeljövőben Sopron vadgesztenyefáit.
– Az aknázómoly elleni védekezésben nagy előrelépést tesz Sopron ezzel a permetezési módszerrel – mondta el a Kisalföldnek dr. Varga Mária növényvédelmi szaktanácsadó, majd hozzátette, a kártevő eredetileg Macedóniában volt őshonos, természetes ellensége nem ismert.
– A tavalyi befúrásos módszernél olcsóbb és növényvédelmi szempontból megfelelőbb a permetezés, melyet csütörtökön éjszaka kezdenek meg. Sopron 686 vadgesztenyefáját a rovar- és gombaölő vegyszeren kívül tápanyaggal látják el, mely javítja a növények általános állapotát.
Az aknázómoly rajzásának csúcsán, azaz a közeli napokban célszerq megkezdeni az irányított védekezést. – Egy fa egyszeri permetezése ezer forintba kerül, azonban évente kétszer ajánlatos elvégezni – tette hozzá a szaktanácsadó. – A 686 fa permetezése körülbelül tíz napot vesz igénybe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leonardo da Vinci Debrecenben

Tovább olvasom