Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Pert nyert a bulvárlap ellen Douglas-Zeta-Jones házaspár

Megnyerte a Hello! elleni pert Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas, amelyet azért indítottak a brit magazin ellen, mert az jogosulatlanul közölt fényképeket esküvőjükről.
A színész házaspár bírósági győzelme ugyanakkor nem teljes: a Hello! csak abban találtatott bűnösnek, hogy megsértette azt az 1 millió fontos exkluzív szerződést, amelyet Zeta-Jonesék a rivális OK! magazinnal kötöttek, az ítélet szerint azonban személyes szférájukat nem érhette támadás azzal, hogy a 2000-ben tartott New York-i esküvőről a Hello! rossz minőségű képeket és valótlan állításokat közölt, mivel a brit jogrendszerben nem is létezik a személyes szférához való jog. Douglas és Zeta-Jones ugyanakkor épp a magánszférájukba való behatolásért követelt 500.000 fontos kártérítést a magazintól, így a nekik járó összegről egyelőre nem is született döntés.

A két hónapig tartó per során Zeta-Jones azt mondta, hogy megsemmisítve és megerőszakolva érezte magát, amikor kiderült, hogy paparazzifotók készültek róluk, és a bíró, Justice Lindsay kijelentette, hogy a pár tudta nélkül készült fényképek publikálása valóban megrázkódatást okozott számukra. Ezzel szemben a Hello! tulajdonosa, Eduardo Sanchez Junco úgy vélekedett, hogy Douglaséket nem a magánszférájuk védelme, sokkal inkább a pénz hajtotta, tekintve azonban, hogy a per költségei becslések szerint 3 millió fontot tettek ki, Junco állításának érvényessége megkérdőjelezhető.

A bíróság ítéletét óriási érdeklődéssel várták az újságírók, hiszen precedensteremtő döntés születhetett volna a hírességek magánélethez való jogáról, ám e tekintetben a Hello! győzött, hiszen a bulvársajtó továbbra is bárhol ott ólálkodhat, csupán arra kell ügyelnie, hogy ne olyan eseményről készítsen felvételeket, amelyet a konkurencia exkluzív szerződéssel lestoppolt magának, mert ezzel az ilyen esemény kereskedelmi titokká válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háború utáni turistacsábító kampány

Piacélénkítő nemzetközti kampánnyal készül a Magyar Turizmus Rt. a hazai idegenforgalom… Tovább olvasom