Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Pert nyert a Viasat3: nem kell híradót sugározni

Jogerősen pert nyert a Viasat3 az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen - közölte a tévécsatorna csütörtökön. A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kimondta, hogy az ORTT jogsértő módon, hatáskör hiányában nyilvánította országos műsorszolgáltatóvá a Viasat3-at. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csatornának nem kell napi rendszerességgel hírműsort sugároznia.
Az ORTT még 2007 áprilisában minősítette országos műsorszolgáltatássá a Viasat3-at. Ezt a határozatot 2008. április 30-án az elsőfokú bíróság hatályon kívül helyezte. Az ORTT akkor fellebbezett, a Fővárosi Ítélőtábla azonban megerősítette az ítéletet, és új eljárásra utasította a testületet a vételkörzet vizsgálatával kapcsolatban.

A csatorna közleménye szerint igazolást nyert az a döntés is, hogy megvárták a társaságnál a jogerős ítéletet, mielőtt megkezdték volna a hírműsorok gyártását. A közleményben úgy fogalmaznak: ha a Viasat3 2007 áprilisától híradót sugárzott volna, akkor most kénytelen lenne annak több száz millió forintos költségeit visszakövetelni az ORTT-től.

A Viasat3-nál egyébként 2004 végén indított vizsgálatot az ORTT, mert a körzeti adóként működő társaságról felmerült, hogy valójában országos műsorszolgáltatást folytat. Az ORTT a vizsgálat után országossá minősítette az adót. Ez a törvény szerint azzal jár, hogy naponta húsz perces híradót kellene készítenie, és a tulajdonjog legnagyobb része - 95 százaléka - magyar kézbe kell kerüljön. A médiatörvény szerint egyébként országos tévétársaság tulajdonosának nem lehet meghatározó részesedése országos napilapban sem.

Olvasóink írták

 • 4. efje 2008. október 17. 20:33
  „Annyi masodosztalyu olos, nevtelen, alacsony szinvonalu, agressziora hato akciofilmet egy orszag vezeto csatornaja sem sugaroz mint a tv2 meg az rtlklub. Tuzre vele!”
 • 3. flexsnake 2008. október 17. 17:07
  „ortt azért van mert valahol nekik is kell dolgozniuk, értem ezalat hogy a láblógatást mondjuk az utcán egy padon ülve nemfizetnék...”
 • 2. honorus 2008. október 17. 08:44
  „Nem sikerült a tv2-nek meg az rtl klubnak kicsinálnia ezt az adót. Nem tudom emlékszik-e, még valaki a tv3-ra??? nagyon jó csatorna volt, és megvette valamelyik kereskedelmi adó, szétszabdalták beszüntették. Ha jól tudom a volt tagok egy része alapította a viasat3-at, nagyon hasonó a stílusa és szeretem ezt az adót. Remélem egyszer valaki ezt a sz@r, két országos kereskedelmi kultúr szemetes ládát(Tv2, RTL Klub) akarja majd feldarabolni”
 • 1. Média 2008. október 16. 22:41
  „Egyáltalán minek az ORTT? Csak a pénzünket eszik. Érdemi munkát nem végeznek, nekik köszönhetőek a korhatáros karikák is, amelyek sehol máshol nem használatosak, csak nálunk.
  Függeszzék fel az egész testületet, mert érdemben nem dolgoznak. Ítéletet is csak évek múltán hoznak. Nevetségesek mind nálunk, mint külföldön.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítvány akár elméleti és gyakorlati vizsga nélkül

Pénzért segítette egy bátaszéki autóiskola vezetője és oktatója azokat a tanulókat, akik már… Tovább olvasom