Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Pert vesztett, fizethet a kancellária

Négyéves pereskedés után elsőfokú ítélet született a napokban abban a kártérítési perben, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) ellen indított egy cég a Parlament köré felhúzott ünnepi fénykép-kompozíció ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet.
A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a kancelláriának 19,4 millió forintot és kamatait, valamint a perköltséget is meg kell fizetnie P&D Perfekt Design Kft-nek. Ez a vállalkozás segítette ki a kormányt négy éve, október 23-a előtt. Rosszul álltak ugyanis akkor az ünnepi dekorációval, ezért a társaság szóbeli megállapodás alapján felállított a Parlamentnél egy hatalmas 56-os képet. Egy köszönőlevélen kívül azonban semmit sem kaptak, ezért kezdtek pereskedni. A MeH az ítélet írott változatának kézhez vétele után dönt arról, hogy fellebbez-e - tájékoztatta a lapot a Kormányszóvivői Iroda.

Olvasóink írták

 • 2. zoltanz 2008. november 20. 16:49
  „Hmmm. Forgatókönyv szerint megy minden. A megrendelés naná hogy szóban, a dekor, utána a számla, merthogy akkor 23-a éppen kommunista szombatra esett, ezt követően a per, végül az ítélet. 20 milla + kamatok. Azt is tudták előre, hogy ebből úgy 4 év múlva lesz zsé, a kutyát nem fogja érdekelni, mi is történt, ja pert vesztett a MeH, hurrrrrá, yeees, senkit nem fog érdekelni, hogy miért is, csak a nagy diadalérzet lobog majd.
  Tisztelt MeH, én készítek egy mércét, a nép elvárásaival, azt felállítják-e? Nem kérek érte semmit, ezt már most vehetik lemondó nyilatkozatnak.
  Mondjak le?
  Nem.
  Mondjon le valaki más....”
 • 1. KolompárRómeó 2008. november 19. 20:02
  „Nem a kancellária fizet, hanem MI. Anyátokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánymódosítással a masírozók ellen

Csaknem lehetetlent kért a kormányfő, amikor az igazságügyi tárcát arra utasította, hogy jogszabályi… Tovább olvasom