Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Perújítás Kaiser ügyében?

Benyújtotta a perújítási indítványt csütörtökön Kaiser Ede ügyében védője a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségre. A hírt a védő és a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője is megerősítette a távirati irodának.
Dezső Antal, Kaiser Ede ügyvédje csütörtökön megismételte korábbi közlését, miszerint az indítványban az szerepel, hogy az NNI újabb gyanúsításai olyan új tényt jelentenek, amelyek egy perújítás során Kaiser Ede felmentését valószínűsítik a móri vádpont alól. Hozzátette: a móri ügyben tett két rendőrségi közleményt, amelyek az új elemeket tartalmazzák, csatolta a perújítási indítványához. Az ügyvéd reményét fejezte ki, hogy az ügyészség, miután hivatalos úton beszerzi a bizonyítékokat, heteken belül indítványt nyújt be a bírósághoz a perújításra.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője, Sódor István elmondta, megvizsgálják az indítvány tartalmát és 15, legfeljebb 30 napon belül döntenek arról, hogy szükségesnek tartanak-e perújítási nyomozást, vagy a bíróságnak továbbítják az indítványt az ügyészség perújítással kapcsolatos javaslatával együtt.
Sódor István szólt arról is, hogy a jogszabályok szerint az a nyomozó, aki korábban nyomozott az ügyben, a perújítási nyomozásban nem vehet részt, de ez a nyomozó hatóságra, azaz a Nemzeti Nyomozó Irodára nem vonatkozik.
Kaiser Ede 2005. október 25-e óta tölti tényleges életfogytig tartó szabadságvesztését. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint Kaiser ismeretlenül maradt társával kifigyelte a móri bankot, és 2002. május 9-én dél körül bementek a pénzintézetbe. Először Kaiser lelőtte a biztonsági őrt, majd társa a bankban tartózkodó további hét embert lőtte le. Eközben Kai-

ser a bank ajtajában őrködött, és biztonsági őrnek kiadva magát, elküldte az érkező ügyfeleket. Kaisert nemcsak a móri ügy miatt ítélték el, hanem más, súlyos bűncselekmények, rablások miatt is, amelyekben azonban beismerte bűnösségét. (mti)

Belső vizsgálat indult?

Az RTL Klub híradójának információi szerint belső vizsgálat indult a Nemzeti Nyomozó Irodánál a móri ügyben elkövetett hibákkal kapcsolatban. Hivatalosan ezt még nem erősítették meg. Az ügyészségen és a bíróságon egyelőre nem keresnek felelősöket. Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója a móri fordulatról azt nyilatkozta: „A móri bűncselekmény a magyar kriminalisztikában példátlan súlyú, ezért mindenképpen szükséges a tapasztalatok kiértékelése.” Értesülések szerint a Nemzeti Nyomozó Irodánál jelenleg azt vizsgálják, a nyomozás elején hol tévedhettek a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom