Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Perújítást rendeltek el Kaiser ügyében

Elrendelte a perújítást Kaiser Ede ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. Az újabb bizonyítékok alapján ugyanis feltehetően nem az életfogytiglanra ítélt Kaiser követte el a nyolc áldozatot követelő móri bankrablást, sőt, valószínűleg ott sem volt a helyszínen.
Kaiser feltételezett társa, Hajdú László ellen másfél hete már megváltoztatták a vádakat, mert az ő esetében is feltételezhető, hogy nem volt ott a móri bankrablásnál.

Kaiser ügyében a napokban rendelte el a perújítást a Fővárosi Ítélőtábla, az erről szóló értesítést szombaton kapta kézhez a férfi ügyvédje. Dezső Antal elmondta: hamarosan elkezdhetik a perújítási tárgyalást, amelynek végén felmenthetik Kaiser Edét a móri gyilkosságok vádja alól és új büntetést szabhatnak ki a többi vádpont alapján, ami azonban jóval enyhébb lehet a korábbi, életfogytiglani büntetésnél. A Fővárosi Bíróság április közepén Kaiser feltételezett társának, Hajdú Lászlónak az ügyében már megváltoztatta a korábbi vádakat, miután az ügy legújabb, 2007-ben elfogott gyanúsítottja egyiküket sem ismerte fel. A tanú szerint az időközben öngyilkos lett másik gyanúsított sem ismerte a két férfit. A Hajdú László elleni vádakat így nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekményekre változtatták. Az emberölés kísérlete azonban most már a móri ügyre nem vonatkozik, hanem egy 2001 augusztusában történt budaörsi pénzszállító rablásra, ahol rálőttek az őrre. A vádak szerint egyébként Kaiser Ede használta akkor a fegyvert.

Az Erste Bank móri fiókját 2002 májusában támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. A mészárlás miatt korábban már jogerősen elítélték Kaiser Edét, és vádat emeltek Hajdú László ellen is. A rendőrök 2007 februárban fogták el két férfit, akiket meggyanúsítottak a bankrablással. A februárban elfogott gyanúsítottak egyike nyáron a börtönben öngyilkos lett. A bankrablásban konkrétan résztvevők közül már csak egy ember él, őt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják. A Kaiser-ügyben ítélkező Varga Zoltán bíró tavaly decemberben lemondott az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsban betöltött posztjairól - lapértesülések szerint az őt ért kritikák miatt.

Olvasóink írták

 • 4. Cseter János 2008. április 29. 07:26
  „Kedves "borbely" olvasótársam! Rengetegen meglepődnének , ha nem volna sajtó cenzúra és a valóság lenne közzétéve! E rendszerben az alantasság uralja az igazságszolgáltatást a bányászbéka ülepe alatt! természetesen ez a banki rablógyilkosásgi "tév Ítélet" csak egy a sok közűl! Sok rengeteg közül, ha csak a hatalomváltogatás kezdetétől nézzük! Mert renbdszerváltásról itt nem lehet beszélni! Ebben az országban nem mis lesz addig rend míg az igazságszolgáltatás reformok nélkül alantas rendeleteken alapszanak és Ítélkeznek! A bírók és az APEH szinte mindegyik a mérlegelési jogfosztás alatt üzemel! A politika alantas rendelkezései a mérvadók számukra!”
 • 3. borbely 2008. április 26. 22:55
  „Miért van az,hogy nem tudok ilyen híreken meglepödni?
  Miért van az,hogy ma 2008-ban is bárki emberfiát így hidegre lehet tenni,-minden jogi következmények nélkül.
  Talán nem vagyunk még eléggé érettek az un. európai normákhoz.”
 • 2. Cseter János 2008. április 26. 18:52
  „Mit lehetne mást várni a Magyar a Hatóságoktól! Főleg ott ahol megtűrik soraik köuzt a hozzá nem mértőket a mundér és a talár becsületének látszata miatt? Nem véletlenűl, sőt az igazság kiderítése ellen hoztak olyan törvényelet amivel csak is a hasonszőrű jogász járulhat a Tábla és a Legfelsőbb bírók elé! Így az igazság sosem derűlhet ki ebben az országban! A károsúltak egyszerülen ki vannak rúgva és a tolvaj banda e hatóságok tudtával és nemtörödönségével fosztogathatnak, akkor és ép ott ahol csak akarnhak!”
 • 1. Jockey 2008. április 26. 17:50
  „Erre az ügyre egyaránt büszke lehet a rendőrség, az ügyészség és a bíróság is. Ilyen alapon bárkit bármikor bármiért el lehetne ítélni életfogytig tartó szabadságvesztésre. Azért ilyen súlyú ügyek valamivel nagyobb odafigyelést igényelnének a hatóságok részéről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Antal Imrét

Több százan kísérték utolsó útjára Antal Imrét szombaton délután egy órakor a budapesti Farkasréti… Tovább olvasom