Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Perújítást rendeltek el Tasnádi ügyében

Perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla Tasnádi Péter volt vállalkozó azon büntetőügyében, amelyben korábban elmeorvosi vélemény alapján enyhítették a büntetését.
A Fővárosi Ítélőtáblához augusztus elején érkezett meg a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványa, melyben újabb perújítást kérnek, szerintük ugyanis Tasnádi nem érdemelte meg az enyhítést.

Tasnádi Pétert 2002-ben ítélték el négy és fél évre önbíráskodás és más bűncselekmények miatt. 2007-ben, a Fővárosi Bíróságon lévő másik büntetőügyében olyan szakértői vélemény született Tasnádiról, ami szerint a férfi kóros elmeállapota miatt szellemi képességeiben közepesen korlátozott. Erre alapozva a 2002-es ügy perújítását kérte Tasnádi védője. Közben egy az elsőt megerősítő szakvélemény is született, ennek alapján a korábbi perújításban a Pest Megyei Bíróság 2 évvel enyhítette a 2002-es büntetést. Egy későbbi - vagyis harmadik - szakvélemény szerint azonban a betegséget megállapító vélemény megalapozatlan. Azóta a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az felmentést eredményező szakvéleményt író igazságügyi orvosszakértőt.

Olvasóink írták

 • 3. verébpisti 2008. szeptember 18. 19:01
  „De Pintér S. is megkéne vizsgálni" aztmondják..nem csak Tasnádit.”
 • 2. zsoltxxx 2008. szeptember 18. 11:53
  „A magyar igazságügy olyan mint a pókháló.

  a picik fent akadnak a nagyok átszakítják.”
 • 1. rde 2008. szeptember 18. 09:50
  „Szakvélemény az olyan egzakt tudomány amelyet másik szakértő nem tud megcáfolni, mert az adott helyzetnek megfelelően vizsgálta a személyt. Míg a másik szakértő sok idő elteltével amely más eredményt produkált a személynél sokkal későbbi következtetésű.
  Ha megnézzük a szakértői jelentést akkor láthatjuk azt tényt, hogy soha nem mondja a szakértő ténylegesen úgy történt . Hanem azt mondja a szakértő hozzávetőlegesen úgy történt, amely persze minden esetben következtetésen alapul. A bíróságnak pedig szuverén joga eldönteni melyiket veszi figyelembe, de azt is megteheti, hogy egyiket sem . Ennyit a szakértői vizsgálatról.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma ül tárgyalóasztalhoz Orbán Viktor és Fodor Gábor

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön délután 3-kor ül… Tovább olvasom