Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Petíciót adtak át az éhségmenet képviselői Ujhelyinek

Petíciót adtak át az éhségmenet képviselői Ujhelyinek

Az "éhségmenet" képviselői hétfő este petíciót adtak át az Országgyűlés alelnökének, a szocialista Ujhelyi Istvánnak; a demonstrálók egyebek mellett "munkát, kenyeret, tisztességes béreket" követeltek.

mti - 2013.02.11. 16:44
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Parlamenthez délután érkeztek meg az ország több megyéjéből egy hete útnak indult "éhségmenet-csoportok", hogy a kormány foglalkoztatáspolitikája ellen tiltakozzanak.

A demonstrálók az érkezésüket az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris üléséhez igazították. A Közmunkás Szakszervezet, a Munkát Kenyeret! Egyesület és a Munkásképviselet Alapítvány szervezésében útnak indult csoportokhoz több szocialista és LMP-s politikus is csatlakozott.

Az "éhségmenetek" célállomásánál, a Parlamenttel szemközti Alkotmány utcában felállított színpadnál egy-kétezren gyűltek össze. A tömegben állók közül többen piros szakszervezeti, valamint Munkát, kenyeret! feliratú zászlókkal és a megyék, települések nevét jelző táblákkal álltak, és azt skandálták: "Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!".

A demonstrálókat a Parlament előtt egy - villanyoszlopokra kifeszített - több négyzetméteres molinó fogadta azzal a felirattal: "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!".

Korábban a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor nevezte MSZP-s "hataloméhség-menetnek" a demonstrációkat.

A feliratot a színpadon rövid beszédet tartó Nyakó István szocialista politikus provokációnak nevezte, és azt mondta, az országnak a "sötétség erőivel" kell megküzdenie, ám szavai szerint "közel a pirkadat". A Parlamenthez érkező tömegből többen el akarták távolítani a molinót; egy férfi fel is mászott az egyik oszlopra és elvágta a egyik rögzítő kötelet, ám a többit már nem érte el.

A tömeg egy része a Parlament elé akart vonulni, ám a rendőrsorfalak miatt végül szinte minden demonstráló visszament a közeli színpadhoz.
A pódiumon az "éhségmenet" képviselői petíciót adtak át Ujhelyi Istvánnak, a parlament MSZP-s alelnökének. A "kiáltványban" egyebek mellett egyenlő bánásmódot, igazságos közteherviselést követeltek, valamint azt, hogy a közmunkások is kapják meg a minimálbért. Kérték továbbá az elmúlt két és fél év szociális tárgyú törvényeinek felülvizsgálatát, a szakszervezetek jogainak visszaállítását és kiszélesítését.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége az MTI-nek megküldött nyilatkozatban közölte: szolidaritás vállal a Budapestre érkező menetek tagjaival, és egyetért céljaikkal. A szakszervezeti szövetség szerint "a munkavállalókat sújtó kormányzati intézkedések hatására reményvesztetté váltak a nagycsaládosok, a munkanélküli, de dolgozni akaró emberek, a rokkant, de másokért még tenni akaró nyugdíjas ápolók, orvosok, bírók és tanárok." Az Autonómok a közmunkások bérének emelését, egyenlőséget, a munkanélküli ellátás folyósítási idejének meghosszabbítását és "valódi szociálpolitikát" követelnek - olvasható a nyilatkozatban.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) is szolidaritását fejezte ki a közmunkásokkal, az "éhségmenet" résztvevőivel. Az MSZOSZ hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: szükségesnek tartja a közmunkaprogram megreformálását. "A kormánynak ne a közmunka, hanem új, stabil munkahelyek létrehozásának elősegítése legyen a legnagyobb foglalkoztatási és szociális programja. A szociális segélyért sorban állók számát így lehet a leghatékonyabban csökkenteni" - olvasható a szakszervezeti szövetség közleményében.

Korábban:
Megérkeztek a  Parlamenthez a kormány foglalkoztatáspolitikája ellen tiltakozó  "éhségmenetek"; az ország több megyéjéből egy hete útnak indult  csoportok hétfőn délután a budapesti Astoriánál egyesültek, majd  közösen vonultak az Országház elé; mintegy ezerötszázan voltak,  amikor az Alkotmány utcában felállított pódiumhoz értek.

A demonstrálók érkezésüket az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris üléséhez igazították. A Közmunkás Szakszervezet, a Munkát Kenyeret! Egyesület és a Munkásképviselet Alapítvány szervezésében útnak indult csoportokhoz több szocialista és LMP-s politikus is csatlakozott. Ujhelyi Istvánt, az Országgyűlés szocialista alelnökét, Török Zsolt MSZP-s pártszóvivőt és az LMP-s Vágó Gábort az Alkotmány utcában is látták az MTI tudósítói.

A tömegben állók közül többen piros szakszervezeti, valamint és Munkát, kenyeret! feliratú zászlókkal és a megyék, települések nevét jelző táblákkal álltak és azt skandálták: "Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!"

A demonstrálókat a Parlament előtt egy - villanyoszlopokra kifeszített - több négyzetméteres molinó fogadta azzal a felirattal: "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!".

Megérkeztek Budapestre az éhségmenetek

A Fidesz pártigazgatója korábban MSZP-s "hataloméhség-menetnek" nevezte a demonstrációkat. Kubatov Gábor szerint a szocialisták a kispénzű emberek háta mögé bújva kampányolnak, és akciójuk tipikus példa a hazugságra, az átverésre és a szemfényvesztésre.

A Jobbik szóvivője korábban azt mondta, a szocialisták luxusmeneté vált az éhségmenet. Mirkóczki Ádám ezzel arra utalt, hogy információik szerint az éhségmenet MSZP-s résztvevői az egyik este egy gyöngyösi strand szaunájában pihenték ki a menetelés fáradalmait.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége az MTI-nek megküldött nyilatkozatban közölte: szolidaritás vállal a Budapestre érkező menetek tagjaival, és egyetért céljaikkal. A szakszervezeti szövetség szerint "a munkavállalókat sújtó kormányzati intézkedések hatására reményvesztetté váltak a nagycsaládosok, a munkanélküli, de dolgozni akaró emberek, a rokkant, de másokért még tenni akaró nyugdíjas ápolók, orvosok, bírók és tanárok." Az Autonómok a közmunkások bérének emelését, egyenlőséget, a munkanélküli ellátás folyósítási idejének meghosszabbítását és "valódi szocilpolitikát" követelnek - olvasható a nyilatkozatban.

Az elmúlt héten több "éhségmenet" is elindult Budapest felé egyebek között Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról és a Hajdú-Bihar megyei Polgárról.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 55 hozzászólás
Moderálásra küldöm 55. Mozimasiniszta 2013.02.13. 10:16

53#-as ! Tegnap meglehetős hosszan válaszoltam kérésedre , hogy miért nem ment át , kérdezd a Moderátort !
egyébként felfoghatatlan milyen mód műkszik egy s vagy más moderátor, mert ami az egyik nap átmegy, annak
a halvány másolata holnap kihúzásra kerül. Ugyanez személyenként is változik ! Sokszor még arra sem méltatják az olvasót, hogy közzé tegyék: xx számú komment kimoderálást szenvedett, ugyanakkor bizonyos kegyenc kommentezők (neveket az előfordulási gyakoriság alapján alább-odább láthatod) akármilyen baromságai zsinórban kint vannak ! Ha jól emlékszem a DM is aktívan sivalkodott a sajtószabadságért, amikor annak volt szezonja ! Namármostakkor: ha fenntartanak egy nyílt kommentező fiókot, miért nem fér bele mindenki, és minden vélemény - annak korlátjával hogy ez egy balfertályi lap ? avagy ez már kívül esik a sajtószabadság fogalmán ?

Moderálásra küldöm 54. DobóI 2013.02.12. 21:07

Nem peticiót kellett volna átadniuk, hanem a egy nagy köteg kifizetetlen közüzemi csekket, amit Ujhelyi és szoci <moderálva> miatti folyamatos áremelések miatt már nem tudnak kifizetni..

Moderálásra küldöm 53. kgb696 2013.02.12. 12:34

46 szívesen vitáznék veled értelmes keretek közt, hogy megértesd velem miért jó a Fidesz! De nem arról győzködj miért rossz az MSZP mert engem nem érdekel egyikre sem szavaznék! Benne vagy?

Moderálásra küldöm 52. Cillit_bang 2013.02.12. 12:29

Puttony!
Tisztelettel kérem írja már le mit tettek a szoclibek 2002-2010 között!
Mert 2010- ben átvett az új kormányt egy tele puttonyt adóssággal! És idézem önt:"Ennek egyenes következménye a tömeges ellehetetlenülés!"
Könnyebben ellehetetlenülnek olyanok-talán,mint ön is- akik még abban bíznak, hogy pártjuk és elvtársaik mindent megcsinálnak helyettük, ezt meg is ígérik , de már 1983 óta nem teljesítik! Csak olyanok, mint Önök ezt nem tudják, és nem is akarják észrevenni!

Amúgy minek adtak át olyan petíciót, amit Újhelyi et. is ismert, mivel Ő írta! Vicc...Vicc,mint az összes coci hülyítés!

Moderálásra küldöm 51. macs 2013.02.12. 12:23

Hogy mondta az egyik ismert politikusunk? "Mindenki annyit ér, amennyije van." Ezeknek az embereknek nincs semmije, tehát semmit sem érnek, tehát lehet rajtuk viccelődni, lehet őket megalázni, sárba döngölni. Szégyelljétek magatokat, hogy ezt teszitek. :-(

Moderálásra küldöm 50. szegedi07 2013.02.12. 12:18

Újhelyi egy zseni! Megírta a petíciót, a városhatárban odaadta a gyaloglóknak, majd előreszaladt az Audival, hogy a parlament előtt átvehesse azt. Gondolom kíváncsian olvasta, mit is írhattak benne.

Moderálásra küldöm 49. Én2 2013.02.12. 11:49

Köszönettel tartozunk azoknak a politikusoknak akik szóbaálltak, melléjük álltak szerencsétlen embereknek.
A parlamentben levő emberek próbálják megtenni ezt az utat - nem hiszem, hogy kibirnák.Szégyeljék magukat, hogy nem állnak szóba a szegény emberekkel, pedig ezek az emberek csak munkát akarnak és nem HATALMAT- mint ők.

Moderálásra küldöm 48. Puttony 2013.02.12. 10:18

Mozimasiniszta

A vélemény még szabad, bár látom ez Önnek nincs ínyéra! Továbbá a társadalmi igazságosságnak és a szolidaritásnak vannak a fejlett demokratikus államokban intézményei. Pl. szociálpolitika, vagy az adórendszerben érvényesülő szolidáris elemek. Nos kedves Uram, ezeket a rendszereket építi le, illetve elveket csempészte ki a kormányzat a rendszerből. Most a sikeres gazdaságpolitikáról ne is beszéljünk. Ennek egyenes következménye a tömeges ellehetetlenülés!

Moderálásra küldöm 47. balihoho 2013.02.12. 08:34

Szociális érzékenységben, még tovább süllyed lefelé a kormány! Most olvastam egy másik hírportálon, hogyan csökkentik még lejeb a közmunka bért. Most csak néhány ezren vannak a nyilvánosan tiltakozók, de lehet hogy jövőre tízszer ennyien, és azután a jövő évi tízszerese vonul majd, és végül, több milliónyian. Nagyon afelé tartunk!

Moderálásra küldöm 46. Mozimasiniszta 2013.02.12. 08:23

37#-től fölfelé 44-ig ! ennyi gazdasági ismerettel, ennyi társadalmi rálátással kár véleményt nyilvánítani...
nem tudhatom kinek mi a képzettsége - de azt igen hogy az ilyeneket tudják demagógiával megvezetni a cucillisták ! és sajnálattal közlöm : háromhatvanas kenyér már nem lesz - bármi erősen ígérik az elvtársak -
úgyhogy azért kár úton-útfélen fagyoskodni, az Ujhelyi félékért meg főleg...


55 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...