Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Pezsgős borleves

Hozzávalók:

3—3 dl félédes pezsgő és fehérbor, 6 dl víz, 4 tojás, 4 szem szegfűszeg, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1—2 ek. cukor

Elkészítés:

A borból 2 decit félreteszünk, a többit összekeverjük a vízzel, a pezsgővel, beledobjuk a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, és kb. 5 percig forraljuk. A cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét habzsákba töltjük, csillagokat nyomunk belőle a levesbe, kifőzzük, szűrővel kiemeljük. A tojássárgákat habosra keverjük a fele cukorral (másik fele a fehérjébe) és felöntjük a félretett borral. Ezt a keveréket tálalás előtt adjuk a leveshez, amikor már csak átmelegítjük, de nem forraljuk. A levest csészékbe merjük, tetejükre habcsillagocskákat teszünk. Reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Hidegen—melegen egyaránt finom, pikáns.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom