Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Pihe-puha házikók

A kisgyerekek szívesen játszanak ezekkel a színes, puha, könnyen elkészíthető filcházikókkal.

Hozzávalók: különböző színű barkácsfilc, színes hímzőfonalak, szintetikus tömőanyag (nagyobb lakástextil-üzletekben kapható) vagy vatta, univerzális ragasztó

Elkészítés: papíron tervezzük meg a házakat, oldalanként. Variáljuk bátran a különböző formákat, készíthetünk például magas tetejű, keskeny házikót, vagy éppen hosszúkás "sorházat". Az épületek egyes oldalait egyenként rajzoljuk fel a papírra, majd vágjuk ki őket. A papírlapokat egymáshoz próbálva ellenőrizzük, illeszkednek-e egymáshoz az egyes oldalak. Gondoljuk végig, milyen színekből készítjük a házikókat - minél színesebbek, annál jobb!

Az oldalak összeillesztéséhez több módszert közül választhatunk: összevarrhatjuk őket varrógéppel és később kifordíthatjuk őket, vagy ha látványosabb megoldást szeretnénk, kézzel, színes hímzőfonallal öltsük össze a darabokat, például pelenkaöltéssel. Aki hadilábon áll a varrással, akár ragasztóval is összeillesztheti az egyes alkotóelemeket.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Mielőtt az utolsó darab is a helyére kerülne, tömjük ki lazán a házikót tömőanyaggal vagy vattával; utóbbinak az a hátránya, hogy nem mosdható és könnyen csomósodik, de kisebb darabok kitöméséhez megfelel. Varrjuk vagy ragasszuk be az utolsó nyílást is.

Most jön a munka legélvezetesebb része: a házak kidekorálása. Engedjük ael a fantáziánkat és kreáljunk egyedi, fantáziadús, izgalmas darabokat! A különböző méretű ajtókat, kapukat, ablakokat varrással vagy ragasztással rögzítsük, majd kombináljuk hímzéssel; például hímezhetünk az ablakba virágot, de akár egy kis darab textilből függönyt is varrhatunk. Az ajtó elé fekete filcből kivágott macskát ültethetünk, s gondoskodjunk színes házszámról is! Hengerré összecsavart és összeragasztott filcből tehetünk kéményt a tetőre, s akár filcmadarak is csücsülhetnek a ház tetején. Felhasználhatunk kész motívumokat, például kis virágokat, harangokat, pomponokat, díszszalagokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok ezer szívbeteg

életét menthetik meg

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom