Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Pihen a varrógép, dolgozik az ecset

Szabó Istvánné komoly megpróbáltatásokkal szembesült a korábbi években. Súlyos betegségekkel kellett megküzdenie, de sikerült túljutnia a nehézségeken, s olyan foglalatosságot talált magának, ami örömére szolgál.
A rábaszentmiklósi Szabó Istvánné Erikát nem kényeztette el az élet. Női szabóként kezdett dolgozni, mestervizsgát tett a csornai ipartestületnél. Minden szépnek tűnt, jól ment az ipar, mígnem betegség támadta meg, szívműtéten is átesett.
Egy évvel később viszont óriási öröm érte, hisz megszületett a kisfia, akire régóta vártak a férjével együtt. Ám az öröm után újabb megpróbáltatások jöttek.
Fokozatosan romlott az egészségi állapota, olyannyira, hogy a csípőoperációt sem kerülhette el. Ezt követően már a mesterségét sem tudta folytatni, el kellett búcsúznia a varrógéptől.
„ Mi lesz velem?” – tette fel magának gyakran a kérdést, miután rokkantnyugdíjassá nyilvánították. Egyszer csak furcsamód megmagyarázhatatlan vonzalmat érzett az íráshoz. „Úgy éreztem, írnom kell – mondja. – Versekkel próbálkoztam, és beléptem a szegedi alkotók körébe, oda küldtem a költeményeimet. Boldog voltam, hisz kiírhattam magamból örömet és bánatot.”
Telt-múlt az idő, fia óvodás, majd iskolás lett, ő pedig rajzolgatni, festegetni kezdett. Öt éve intenzíven alkot. Festményeivel több kiállításon is bemutatkozott. Úgy tűnik, mostanra túltette magát a betegségek okozta nehézségeken, hisz amellett, hogy édesanya és háztartást vezet, fest, verseket ír, önkormányzati képviselő és részt vesz a Máltai Szeretetszolgálat munkájában is.
– Nem tanultam a képzőművészetet, de rendszeresen olvasom a szakkönyveket, igyekszem minél nagyobb tudásra szert tenni. Annál is inkább, mivel a verselés, a festés az életem részévé vált. Ma már nem tudnék meglenni enélkül. Ugyanakkor a közéletben is tevékenykedni kívánok, amíg igényt tartanak a munkámra.

Visszatért

Szabó Istvánné a napokban a Csorna és Környéke Ipartestület székházában – nyugdíjas-találkozó keretében – mutatkozott be festményeivel. Mint fogalmazott: „Visszatértem oda, ahonnan egykor mint iparos elindultam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: Csank a vezetőedző

Csank János lesz 2006. január 1-jétől a Győri ETO FC vezetőedzője. Az 59 éves szakemberrel 2,5 éves… Tovább olvasom