Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Pilvax győri örököse

Folyamatos fejlesztésekkel, visszaforgatott bevételekkel Győr meghatározó szállás-, illetve vendéglátóhelyévé vált az a hetven négyzetméteres alapterületű révfalui családi ház, amire egy bérlakást cserélt el a Dudits család, még a nyolcvanas években. Ez lett "a" Révész.
A családi vállalkozás, a Révész Kft. tulajdonosa, vezetője, Dudits Gábor takarékos ember. Mint mondja, amire szükség van, arra költ, de a luxust nem szereti. Inkább visszaforgatja a bevételeket, folyamatosan épít, fejleszt. Példa előtte édesapja, aki két diplomával a mosonmagyaróvári akadémián tanított, s hét nyelven beszélt.
– Annak ellenére, hogy a századfordulón apai nagyanyám családjáé volt a budapesti Pilvax kávéház, édesapámék elszegényedve éltek. Nagyapám kilencszáztizenkettőben meghalt, nagyanyám egyedül maradt két fiúgyerekkel. Később úgy végezték el az egyetemet, hogy egyikük dolgozott, a másik tanult, majd pedig fordítva. Apámtól és ízig-vérig pedagógus édesanyámtól mégis, vagy talán éppen ezért azt tanultam, hogy talpon kell maradni a legnehezebb helyzetben is. Azonban az egész életünket meghatározta az a szeretet, amiben mindhárman felnőttünk – emlékezik az elődökre Dudits Gábor, aki szerencsés embernek vallja magát. Állítja, ez annak köszönhető, hogy burokban született.
– Szerencsés vagyok, már azzal, hogy jó családban születtem, s kiváló családban élek. Kiaknázom a szerencsét, s talán nem élek vissza vele. A lehetőségeket úgy használom ki, hogy környezetemnek is hasznos legyen.
Az akkor még serdülő fiú elvégezte a fertődi kertészeti szakközépiskolát, de miután nem tudott elhelyezkedni és az egyetemi felvételije sem sikerült, gyárban kezdett dolgozni, kereskedőként, felvásárlóként.
– Közben megnősültem, Márta, a feleségem három műszakban dolgozott csecsemőgondozóként. De mert a mi három csecsemőnk sokkal fontosabb volt, ezért úgy döntöttünk, otthagyja a pályát. Ekkor cseréltük el révfalui négyszobás lakásunkat a Hédervári úti hetven négyzetméteres családi házra, ami a jelenlegi Révész Hotel magja.
Azóta is, több mint húsz éve folyamatosan építkeznek. A ház bővítéséhez a pénzt elő kellett teremteni.
– Továbbra is kereskedtem, redőnyöket szereltem, na meg építkeztünk. S hogy önállóak lehessünk, úgy bővítettünk, hogy tudjunk nyitni egy kocsmát. De mert nem volt vendéglátói végzettségünk, a bársonyosi tsz-szel „ fuzionáltunk ” . Ők bérelték tőlünk az üzletet, engem meg alkalmaztak. Kölcsönösen korrekt kapcsolatunk volt a szövetkezettel. Máig az az alapállásom, hogy becsületesnek kell lenni, rövid távú előnyökért nem adom fel a korrektséget, nem kockáztatom a hírnevemet.
A szerencse megint közbelépett:
– Éppen egy nemzetközi teniszverseny volt Győrben, s a ház előtt ment el egy olasz edző a versenyzőjével. Szállást kerestek. Mi akkor takarítottuk a szobákat, néhány szó az erkélyről, s már be is költöztek. Estére mind a hat szoba foglalt volt – emlékezik az első vendégekre Dudits Gábor.
A társaságot 1991. január 30-án alapították, igaz, akkor már működött a panzió. Győrben harmadikként. Mára azonban nagy a konkurencia, szükség van a változtatásokra.
– Mindig is visszatettük, amit megtermeltünk. Kihasználtuk a lehetőségeket is. S be kell vallani, az „ átkosnak ” nevezett időszakban jól és egyszerűen működtek a támogatások. Az idegenforgalmi fejlesztési alapra háromszor pályáztunk, az utolsó ilyen hitelünk most telt le. A fejlesztésekkel azonban most sem szabad leállni, mert mások megelőznek.
A családi vállalkozás megvásárolta a két szomszédos telket, s azokon is építkeztek. Időközben telket vásároltak Soboron, hogy családi házat építenek. De három gyerekkel nehéz lett volna a bejárás Győrbe, így átalakíttatták az építési engedélyt és felépítették a Szent Hubertus Kastélyszállót.
– Sokáig, öt évig épült, mert egy összegben sosem állt rendelkezésre a pénz. Inkább az idővel és a takarékoskodással tudtunk előre jutni. A szakma persze csodálkozott, hogy mit kezdünk ott az „ isten háta mögött ” . Mára egy kis marketingmunkával egy jól működő szállodává nőtte ki magát, s talán mondani sem kell, ott is fejlesztésbe kezdtünk.
Miközben Győrben is folyik az építkezés, a cégvezető azoknak a szolgáltatásoknak a fejlesztését tartja fontosnak, amikkel versenyben tudnak maradni.
– Sokszor nehezebb eladni a szolgáltatást, mint megépíteni, létrehozni a vállalkozást. Alapvetően kereskedelmi szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket üzemeltetünk, s adottságainkat kell kihasználnunk. Éttermeinkben szép számmal rendezünk esküvőket, de a Katalin-, vagy a nőnap is felkapott, csakúgy, mint a ballagási rendezvényeink. De tovább is kell lépnünk, ezért fejlesztéseinkben a megfelelő szakemberek bevonásával megcélozzuk az egészség-, illetve a gyógyturizmust. Mindehhez a Széchenyi-terv adta lehetőségeket is szeretnénk kihasználni – tervezi a jövőt Dudits Gábor, amihez saját habitusán felül kellő motivációt ad, hogy lánya és két fia megfelelő érdeklődést tanúsít arra, hogy a hatvan embernek munkát adó családi vállalkozást továbbvigyék, s fejlesszék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazó filmszemle

Idén először vidéki városokba - többek között Győrbe is - is elutaztatják a Magyar Filmszemle… Tovább olvasom