Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Pintér István: Kemény év következik

Kérdésünkre, hogy a kapuvári gyár bezárása után várhatók-e újabb nehéz lépések, lesznek-e további elbocsátások a Rábánál, Pintér István vezérigazgató úgy fogalmazott: kemény lesz az év hátralevő része.
Ha azonban a Rába képes lesz végrehajtani az igazgatóság által július elsején elfogadott programot, akkor idén nem lesznek újabb elbocsátások. Felvetésünkre, amely szerint évek óta mást sem hall az ember a Rábánál, mint hogy jó a stratégia, jók a célok, s közben folyamatosak az elbocsátások, csökken a termelés, Pintér István azt mondta: a stratégiával nincs baj. Azt azonban elismerte, a Rába eljutott annak a pontnak a közelébe, ami alá már nem lehet menni.

A vezérigazgató nem titkolta azt sem, tíz éve azt hiszik Győrben, hogy innen is ki lehet szolgálni a vevőket, ez azonban nem így van. Közelebb kell menni a kínai és amerikai partnerekhez, Európa pedig Amerikán át hódítható meg. Kérdésünkre, hogy a kritika elődei kritikája-e, Pintér azt mondta, nem az a tiszte, hogy elődeit bírálja. Majd arról beszélt, hogy a Rába gyakran került olyan helyzetbe, hogy „be volt fűtve a mozdony, a sín azonban elfogyott".

Ennek elkerülésére jelentősen csökkentik a telephelyek nagyságát. Már korábban beszámoltunk a Budai úti telephely értékesítéséről. Mindent összevetve a Rába 31 ezer négyzetméter területet kíván értékesíteni, s továbbra is árulja a Kis-Hiltonként ismert Hotel Konferencia épületét. Pintér István úgy fogalmazott: a piaci körülményekhez igazodó méretre kell szabni az egyes üzletágak tevékenységét.
Igaz ez az menedzsmentre is, amely irányító, pénzügyi holdinggá alakul át, s 35–40 százalékkal csökkenti létszámát.

Katonai járművek

A Rába aláírta a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beruházási és Beszerzési Hivatalával a 2003-ra szóló szállítási szerződést, amelynek keretében idén 60 terepjáró járművet értékesít a HM számára közel 1,5 milliárd forint értékben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes karóra a Microsofttól

A Microsoft ősszel dobja piacra intelligens karóráit, és egyúttal drótnélküli… Tovább olvasom