Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Pintér István lett a fogyasztóvédelmi hatóság új főigazgatója

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felmentette Wittich Tamást, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatóját hétfőn, helyére Pintér Istvánt, az NFH észak-magyarországi regionális igazgatóját nevezte ki 2010. július 12-iki hatállyal - jelentette be Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdasági államtitkára hétfőn, Budapesten.
A kinevezési ünnepségen Bencsik János hangsúlyozta: szakmai ismerettel és gyakorlattal rendelkező szakembert neveztek ki a főigazgatói posztra, akinek feladata az ügyfélközpontú, vállalkozóbarát szemlélet kialakítása a fogyasztóvédelemben.

Pintér István kiemelte: fontos megtalálni az egyensúlyt a fogyasztó és a vállalkozó között, és vannak olyan helyzetek, amikor a vállalkozót is fogyasztónak kell tekinteni.

Bencsik János államtitkár szólt arról, hogy a fogyasztóvédelemben a jövőben a büntetés helyett a megelőzésre, a szolgáltatásra kell helyezni a hangsúlyt. Erőteljesebben meg kell jeleníteni az európai uniós fogyasztóvédelmi folyamatokat, és ebben aktív szerepet kell vállalnia a hatóságnak a nemzeti érdekek megjelenítése érdekében.

Fontosnak nevezte az államtitkár, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság a vállalkozók jogkövető magatartását elősegítse.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, hogy a stabil jogszabályi háttér megteremtése érdekében az őszi parlamenti ülésszakra elkészül a fogyasztóvédelmi törvény módosítási javaslata, amelyben az ügyfélközpontú, vállalkozásbarát szempontok megjelennek.

Pintér István elmondta, hogy létrehozzák a megyei hatósági fogyasztói tanácsadó pontokat, bevezetik a pozitív listát, fogyasztóbarát emblémát vezetnek be, illetve akkreditált fogyasztóvédelmi képzést terveznek, továbbá hangsúlyt fektetnek a határon átnyúló fogyasztóvédelmi együttműködésre.

Újságírói kérdésre, amely felvetette, hogy az IMF kritizálja a devizahitelesek megsegítésére irányuló kormányzati elképzelést, Bencsik János elmondta, szívesen fogadnak nemzetközi tapasztalatot ennek a kérdésnek a megoldására, de a kormány eltökélt abban, hogy az állam által felügyelt eszközkezelőn keresztül segítse a nehéz helyzetbe került családokat.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. július 12. 21:10
    „Van még akit nem váltottak le? Az IMF csak ne csaholjon, az ő bankárai sohasem jártak rosszul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt jegye - megrúgta, leköpte a kalauzt

Leszállított a Budapest felé tartó vonatról két, jegy nélkül utazó fiatalt hétfőn a kalauz;… Tovább olvasom